Убеден съм, че каквото е зависело от нас, сме го

...
Убеден съм, че каквото е зависело от нас, сме го
Коментари Харесай

Раненото от футболна врата дете виновно за трагедията

Убеден съм, че каквото е зависело от нас, сме го създали за сигурността на спортните и детските площадки. Това съобщи кметът на Пазарджик Тодор Попов във връзка на трагичния случай с 13-годишно момче, което е в Интензивното поделение с контузии на главата и гръдния панер, откакто футболна врата се стовари върху него.

Кметът изрече състрадание към фамилията на детето. Съобщи, че то към този момент е почнало да се усъвършенства. В случая виновността е единствено на негова и на другите деца с него, добави кметът.

После описа, че чиновниците на „ Общински парцели “ всяка седмица в петък вършат огледи на всички спортни и детски площадки. Винаги намират доста счупени уреди – не толкоз при игра, колкото от вандали. Изпращат се служащи, които поправят вредите, а на идната седмица е същото, написа Дарик.

Ситуацията е такава във всички квартали, както и в градската градина, където пък обект на експанзия стават пейки, чешмички и даже големите бетонови кошове, тежащи по 250 кг. Трошат се лампи, крадат се крушки. Преди дни люлки били откраднати единствено 24 часа след монтирането от новоизграждаща се детска площадка на ул. „ Димчо Дебелянов “.

Градоначалникът увери, че поддръжката се прави, и то усърдно, не поради случая, а от години, откогато са направени тези уреди. Но общината не може да постави надзирател на всяко дете, нито е обикновено младежите да са под непрекъснат наставнически надзор. Малките би трябвало да се възпитават сами да се пазят, както и да пазят общинските площадки, които са благосъстоятелност на всички хора, добави кметът.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР