Убеден съм, че и по време на вота на недоверие,

...
Убеден съм, че и по време на вота на недоверие,
Коментари Харесай

Нанков: Обвиненията на опозицията за санирането са безпочвени

Убеден съм, че и по време на вота на съмнение, в случай че се обиден секторни политики като санирането, ще потвърдим какъв брой безпочвени са изказванията на опозицията. Това съобщи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Нанков разяснява, че доколкото е чул, Жельо Бойчев от Българска социалистическа партия е коментирал за корупция във връзка с санирането и инфраструктурните планове. „ Да забележим какви са им причините за санирането. Те неведнъж са ги изразявали, само че все още са извънредно безпочвени. Предполагам, че и на вота ще се потвърди какъв брой са безпочвени “, разяснява Нанков, представен от БГНЕС.

Той уточни, че е открит надзор в програмата за саниране, който подсигурява, че некачествените поправки са за сметка на строителите. Контролът на самата стратегия също бил усъвършенстван.

Винетки

Нанков уточни, че районното министерство чака 23 млн. лева повече доходи в бюджета от продажбата на винетки. Приходите са можели да бъдат повече, само че част от тях са обезщетени от отстранените административни такси.

„ Ще имаме повече доходи – те отиват отново за ремонт за пътищата. Като цяло секторът с общинските пътища ще остане недофинансиран. Недофинансиран ще е и секторът с държавните пътища до момента в който не въведем тол системата”, сподели още районният министър.

Евросредства

Имаме подписани 425 контракта за безплатна финансова помощ на стойност съвсем 2 милиарда лева по Оперативна стратегия „ Региони в растеж” 2014-2020, съобщи Нанков.

Той посочи, че дотук към този момент имаме 12 оповестени процедури на стойност 2,344 милиарда лева, което е 78% от общия бюджет на Оперативна стратегия „ Региони в растеж” 2014-2020.

„ 2017 година беше извънредно значима за целта обучение. Договорихме 624 млн. лева за стойностно възобновяване на образователните заведения - детските градини, главните учебни заведения, висшите образователни заведения. Образователните стратегии, мотивацията на педагогическия състав, просветителната инфраструктура, са неразделна част от модерното европейското обучение. Всеки би предпочел да учи в актуализирано, оборудвано, с нова техника учебно заведение, а не да вървят на учебно заведение – мъчилище. И по този приоритет постигнахме не малко. През идната година ще надградим грижата си за подрастващото поколение”, увери Нанков.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР