Убеден съм, че хората, които участват в движението по пътищата

...
Убеден съм, че хората, които участват в движението по пътищата
Коментари Харесай

Събев на среща с автошколите: Хората трябва да преминат през такава подготовка, през такива иглени уши, че да придобият необходимите умения

Убеден съм, че хората, които вземат участие в придвижването по пътищата би трябвало да преминат през такава подготовка и изпити, през такива иглени уши, че да придобият умения, с които да заобикалят трагични обстановки на пътя. Това съобщи министърът на превоза и известията Николай Събев на среща с представители на съюзи и асоциации на преподаватели в автошколи. В диалога по самодейност на Изпълнителната организация " Автомобилна администрация “ участваха още заместник-министър Николай Найденов и заместник-председателя на Държавна агенция  " Безопасност на придвижването по пътищата “ Димитър Илиев.

Срещата бе извършена откакто авансово бяха събрани оферти на преподавателите на претендентите за водачи. По време на полемиката през днешния ден още един път бяха дефинирани проблемите и потребностите от промени.

Започва да работи експертна група по подготовка на правна рамка, която да поправя настоящите нормативни документи като бъде следвана Концепцията за образование по сигурност на придвижването по пътищата. Тя ще се управлява от заместник-министър Николай Найденов и ще включва заместник-председателя на Държавната агенция  " Безопасност на придвижването по пътищата “ Димитър Илиев, шефа на " Автомобилна администрация “ Георги Палагачев, представители на Министерството на образованието и науката, както и на автошколите. След като се приготвят материалите, те ще бъдат изпратени на участниците в днешното събитие. Предложенията ще бъдат разисквани още веднъж на последваща среща.

Целта е повишение на сигурността на пътя и понижаване на жертвите, сподели министър Събев. " Вие сте персони на терен, разчитаме да си кажете мнението за това какво би трябвало да бъде променено във връзка с изпитните и обучителните материали, както и практическото образование. Ангажирани сме дружно в един доста значим развой. Благодаря за отговорността, за предложенията, които давате и за желанието дружно да продължи изработването на правната рамка “, сподели най-после министър Събев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР