Уанг Йенченг ще лежи в затвор 11 години и ще

...
Уанг Йенченг ще лежи в затвор 11 години и ще
Коментари Харесай

Китай осъди бивш шеф на застрахователната компания PICC

Уанг Йенченг ще лежи в затвор 11 години и ще би трябвало да заплати и финансово наказване

Китайски съд осъди някогашния президент на листваната на хонконгската фондова борса застрахователна компания People’s Insurance Company of China (PICC) Уанг Йенченг (Wang Yingcheng).
Съдът прегледа активността на Йенгченг в интервала 2006-2016 година и откри, че има доказателства за приемане от негова страна на подкупи в размер на $1,36 млн., както и на други рушвети за разпределение на преференциални контракти, а по този начин също и че подсъдимият е ползвал длъжностен протекционизъм и е назначил на работа родственици и членове на фамилията си. Бившият осигурителен началник бе наказан на 11 години отнемане от независимост, конфискация на нелегално добитите средства и активи, както и на санкция от 1 млн. юана ($157 хил.).

Бившият президент на PICC бе задържан при започване на предходната година и половин година по-късно бе изключен от Комунистическата партия на Китай за " съществени нарушавания на дисциплината " — термин, с който нормално в страната отбелязват упрекнатите в корупция.
Уанг Йенченг е приключил Джонганския университет по стопанска система и право с докторска степен по стопанска система. Работи над 30 години в застрахователната промишленост в КНР.

Припомняме, преди броени дни китайският финансов магнат и някогашен началник на застрахователната компания Anbang – Ву Сяохуей, бе наказан от Шанхайския съд на Китайската национална република на 18 години затвор поради пилеене на служебни пари, корист със служебно състояние и шикалкавене. Cъдът постанови Cяоxyeй да бъде лишен oт вcичĸи пoлитичecĸи пpaвa зa cpoĸ oт чeтиpи гoдини, както и да му бъдат ĸoнфиcĸувани 10,5 милиарда юaнa ($1,6 млрд.). Подсъдимият не призна виновността си.
Още по тематиката 11 Май 2018 | Бившият началник на Anbang Insurance е наказан на 18 години затвор
Източник: insmarket.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР