U6 SUV купе от китайския производител Aiways взема предвид акустичните

...
U6 SUV купе от китайския производител Aiways взема предвид акустичните
Коментари Харесай

Aiways U6 SUV купе: Ново измерение на звука - видео

U6 SUV купе от китайския производител Aiways взема поради акустичните свойства на електрическите мотори с цялостна оптимизация на тялото и съставените елементи и подробно настроена звукова система. Ако липсва шумният мотор с вътрешно горене, провокациите при създаването са по-големи, защото казусът с намаляването на шума на останалите съставни елементи е комплициран.

Устойчивата на извъртане каросерия на Aiways U6 SUV купе образува хубавичко основа. С устойчивост на извъртане от 30 000 Нютон метра на ъглов градус, той надвишава индустриалния стандарт с над 67 %. Това става допустимо с помощта на потреблението на най-модерните и високотехнологични материали. Например, в ударните структури се употребява специфична горещо формована стомана, която с здравина на опън от 2000 MPa надвишава даже борните стомани на най-хубавите съперници с към една трета и до момента е била употребена единствено в подводници.

В допълнение към специфичната архитектура на каросерията, аеродинамиката на купето Aiways U6 SUV усъвършенства и акустиката. Със своя коефициент на противодействие от 0,248, динамично проектираният начин на живот кросовър обезпечава доста малко турбуленция и по този метод доста понижен звук от вятъра.



Собственият AI-PT задвижващ механизъм на Aiways на U6 SUV купе също е усъвършенстван за изключително добра звучност. Със специфични тактики за управление на хармониците във веригата на мотора, разработчиците обезпечават доста понижаване на шумовете, възприемани от хората. Били са разпознати 24 кухини в цялата обвивка на тялото, които подават огромна част от шума в честотния набор, който хората могат да възприемат. Те са изолирани в интензивни симулации и по-късно тестови стенд и лабораторни проби и по този метод акустично отделени.

„ Нашите разработчици с горделивост приказват за успокоение като в дълбокото море “ - изяснява доктор Александър Клоуз, изпълнителен вицепрезидент задгранични интервенции в Airways - „ Впечатляващо е да забележим какво реализира интердисциплинарното съдействие във връзка с акустичния комфорт с нашето ново Aiways U6 SUV купе. С 55 децибела звук от шофиране в интериора при 60 км/ч и единствено 59 dB при 80 км/ч, ние сме над цялата ни конкуренция. "

Специалистите по звука на немския производител Magnat подробно са приспособили високоговорителите към акустичните условия на целия автомобил. Резултатът е първокласна звукова система, състояща се от 10 високоговорителя, ръководени от 8-канален дигитален усилвател на мощ.

В допълнение към комбинацията от високи и ниско-средночестотни високоговорители на всяка врата, централен високоговорител, инсталиран в средата на арматурното табло, обезпечава най-благоприятен съраунд тон, до момента в който интензивният субуфер, прикрит във второто равнище на багажника, с огромния си корпус обезпечава впечатляващо басово звучене и всяко пътешестване с Aiways прави U6 SUV купе доста особено преживяване.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР