У нас в събота облачността ще се задържи значителна над

...
У нас в събота облачността ще се задържи значителна над
Коментари Харесай

Облачно, но почти без валежи в събота

У нас в събота облачността ще се задържи забележителна над съвсем цялата страна. В светлата част на деня превалявания няма да има. Ще се усили вятърът от юг-югозапад, като в планините скоростта на поривите ще е над 100 км/ч. Температурите сутринта ще се двоумят към 10 градуса, а следобяд – в интервала 20-25 градуса с по-високи стойности в Източна България.

Валежи се чакат в неделния ден, само че те ще са съсредоточени най-много в западните и южните региони на страната. Температурите денем ще са по-ниски, изключително в регионите с превалявания. В ранния следобяд термометрите ще се двоумят сред 16 и 21 градуса.

В понеделник преваляванията ще са нищожни и най-вече към планините на Запад. Около средата на седмицата сутрините ще са мъгливи. Облачността ще се раздра и слънцето ще се покаже. С приближаването на почивните дни вероятността за превалявания още веднъж ще се увеличи. Очертава се навлизане на нова порция леден въздух - вятърът ще е със мощни, студени пориви, а преваляванията по-високо в планините ще са от сняг.

От понеделник нататък обаче времето ще е осезаемо по-хладно. Сутрините ще стават все по-студени, а денем термометрите ще се движат до най-много 16-17 градуса, до 20 в обичайно по-топлите елементи на страната.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР