У нас около 330 хиляди души попадат в групата на

...
У нас около 330 хиляди души попадат в групата на
Коментари Харесай

330 000 са демотивираните българи

У нас към 330 хиляди души попадат в групата на тъй наречените " демотивирани " българи. Те не учат, не работят, не се обезпечават, само че и не си търсят работа. Това демонстрира изследване на проучвателен център " Тренд " по поръчка на Фондация " Фридрих Еберт ". Какъв е профилът на " демотивирания " българин?

32-годишният Борислав е в разцвета на силите си. Има три висши и е незает от две години.
Борислав, Велико Търново: Положението е повече от трагично, като през цялото това време безусловно всички разгласи за работа, на които съм попадал, отхвърлят да бъда признат да стартира работа!
Кандидатствал и в частния бранш, и в държавната администрации.

Борислав: Там е шуробаджанащина и нормално като инцидентно се освободи някоя позиция, има човек, към този момент който чака, с цел да стартира вероятно работа там!
За разлика от Борислав, близо половината от всички демотивирани изобщо не търсят работа. Само % показват, че са разкрили своето си място с помощта на Агенцията по заетостта.

Ивайло Калфин, някогашен обществен министър: Това са хората, които не имат вяра, не разчитат на страната, не си търсят посредством нея работа. Това значи, че се лишават и от обществени заплащания. Евелина Славкова, Изследователски център ТРЕНД: През източниците на информация за работа главно приказваме за родственици и близки.
Известно време Борислав въпреки всичко бил регистриран в „ Бюрото по труда ". Но не получавал обезщетение за безработица, защото не е имал предходна работа.
Борислав: Цялата тази обстановка е много изнервяща, даже бих споделил, депресираща.
Младият мъж постоянно разчита на родителите си. Те обаче са пенсионери и не съумяват да му оказват помощ кой знае с какво.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР