У нас няма система за превантивна подмяна на старата ВиК

...
У нас няма система за превантивна подмяна на старата ВиК
Коментари Харесай

Заради аварии и течове по ВиК-мрежата загубите средно за страната са 60%, сигнализират експерти

У нас няма система за превантивна замяна на остарялата ВиК мрежа, това нормално се прави след зародил проблем, съобщи за БНР Бургас специалистът Иван Иванов от Българската асоциация по водите:

" Като цяло ние не можем да вървим с този ритъм, който е нужен, с цел да компенсираме изоставането, което се случи през миналите 30 години. И тъкмо поради това, се стига до там, че трябват съществени вложения, респективно по-високи цени. Разбира се, колкото по-оптимално използваме безвъзмездните европейски средства, толкоз по-малко ще се отразяват тези вложения върху цената. Но практиката демонстрира, че ние не сме доста положителни в усвояването на европейските средства. Примерно, от миналия програмен интервал няма да можем да създадем асимилиране на 100% предоставените ни средства, което си е една чиста загуба за бранш водоснабдяване и канализация ".

Заради повреди и течове по мрежата загубите приблизително за страната са 60%. Трябва да има национална стратегия за възстановяване параметрите на водоснабдителната ни система, добавя още Иван Иванов.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР