У нас не се разбира какво е това хибридната война.

...
У нас не се разбира какво е това хибридната война.
Коментари Харесай

Иван Костов: Сегашният момент ми прилича на случващото се преди Първата световна война

У нас не се схваща какво е това хибридната война. Това е борба за мозъците и сърцата на хората, за тяхното усещане за базови полезности - капитализъм, народна власт, независимост, права. Бившият министър председател Иван Костов в студиото на Нова телевизия разяснява Кодгейт точно на фона на хибридната война, на която жертва е и българското общество.

И в този смисъл актуалните избори, съгласно Костов, не са избори за кмет, а избор за пътя на страната - към Европа, или към Евразия.

Иван Костов дефинира обстановката от предходната седмица като " дейното мероприятие " в което са въвлечени доста служби и институции, въпреки и да уточни, че се надява то да е плод на неспособността на ГЕРБ и на членове на ГЕРБ да разчетат обстановката, в която се намираме. Народното събрание в лицето на неговия ръководител и председателския съвет няма безусловно никакви пълномощия и права във връзка с изборния развой и това е ажиотаж, уточни Костов. " ЦИК наруши закона и ни лиши изборни права. Защо ЦИК ще взема решение дали ние имаме доверие в машините. "

Като цяло Иван Костов дефинира обстановката, в която Българската страна се намира - " посегна се на демокрацията в нейната вътрешност - изборния развой, и то с присъединяване на разнообразни институции. "

Затова е значимо, по думите на Костов, тези които поправят конституцията, че нещата отиват до съда.

Дълбоката уязвимост обаче на институциите, се дължи на разделянето на самото ни общество, а на върха е представител на съветската пета колона, изясни Костов и не спести името му - президента Румен Радев, който още от първите президентски избори копира позициите на Кремъл.

На върха е представител на съветската пета колона и не престават да се конфигурират на върха послушни хора. Дори и службите не се ориентират в обстановката, уточни Костов, по тази причина и държавните ни мъже не могат да образуват ясна и безапелационна позиция.

А те би трябвало да виждат същинската картина и опасности, а не да чертаят картини на пожелателно мислене, уточни Костов в отговор на въпрос дали има вяра за завръщане от една съвременна европейска левица.

Явно е че ДАНС не може да се ориентира в това, което се случва. Видно е, че компетентостта на равнище служби е извънредно ниска и в действителност службите не оказват помощ на държавните мъже да образуват позиция.

" Нещата опряха до кокъла ", съобщи Иван Костов, отклонявайки се от израза с думата " нож ".

По отношение на избора, който ни следва в неделя на балотаж, Иван Костов бе безапелационен: " Не поддържам никого не е избор сега. Ние сме демократи, когато вършим сложни избори, а не лесни ". В този смисъл някогашният министър председател ще гласоподава и прикани всички да го създадат.

За край някогашният министър председател направи доста тъмен извод. На въпрос може ли да направи параленост с времената, в които в този момент живеем и някое съответно историческо събитие - той съобщи: оправдавам се, че ще прозвуча ужасно, само че настоящия миг ми наподобява на времената тоно преди Първата международна война. И тогава е царял безпорядък в мозъците на хората, а след това са последвали кланета поголовни. Пак споделям - скърбя за този тежък извод рано сутринта, само че това е мнението ми.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР