У нас малцина са запознати с автомобилния пробег Caucasian Challenge.

...
У нас малцина са запознати с автомобилния пробег Caucasian Challenge.
Коментари Харесай

Стара Жигула измина 5000 км. Развали се в БГ

У нас малко на брой са осведомени с автомобилния пробег Caucasian Challenge. Това е маратон, дълъг над 5000 километра и се счита за един от най-тежките любителски надпревари в света. Участниците в него могат да употребяват всевъзможни транспортни средства, като основното изискване е да се стигне до финала.

Група унгарци от уеб страницата Jalopnik вземат решение да вземат участие със остаряла Жигула. Намират я мъчно, освен това на неповторимо висока цена от $4 500. Още много пари са изхарчени за нови гуми, отбрана на дъното и някои други дребни доработки. И по този начин, унгарците се насочат на старт. Той е в Истанбул, а по-късно трасето минава през България.



Финалът е в Грузия. Унгарците стиган на ход до турския мегаполис, което са си още 1 000 километра. След старта всичко потегля обикновено, само че проблемите стартират у нас и те са свързани с електроинсталацията на остарелия ВАЗ 2101. У нас обаче, както споделят и унгарците, има разбирачи на тематика съветски коли и повредата бързо е отстранена.

По трасето е осъществен и ремонт на ходовата част, само че в последна сметка остарялата Жигула се добира до финала. Там унгарците вземат решение да я продадат, и да се приберат със аероплан, само че в Грузия никой не желае да я купи даже и за $500. Накрая я зарязват на един паркинг и удовлетворени се прибират в Унгария.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР