У чени от медицинския факултет на Вашингтонския университет в Сейнт

...
У чени от медицинския факултет на Вашингтонския университет в Сейнт
Коментари Харесай

Oткриха, че черепът осигурява имунитет на мозъка

У чени от медицинския факултет на Вашингтонския университет в Сейнт Луис откриха, че имунните кафези, ситуирани в менингите, идват главно от черепа, съобщaва Българска телеграфна агенция.

Имунната система защищава мозъка от инфекции и оказва помощ за излекуването на наранените тъкани, само че също по този начин предизвиква и автоимунни болести и води до възпаления, предизвикващи невродегенерация.



Две нови проучвания върху мишки откриха, че двояката природа на връзката сред имунната система и мозъка може да се свежда до произхода на имунните кафези в менингите - тъканта към мозъка и гръбначния мозък.

Резултатите, оповестени от сп. "Сайънс ", демонстрират по какъв начин два академични екипа ненадейно откриват, че доста от имунните кафези в менингите произлизат от костния мозък в черепа и мигрират към мозъка по специфични канали, без да минават през кръвта.

Тези имунни кафези от черепа са "миротворците ", чиято задача е да поддържат здравето. Учените са открили, че другите имунни кафези, които доближават до мозъка посредством кръвта, от време на време основават инфектиране и автоимунни болести.



Откритието "запълва празнината в знанията ни, като се отнася до съвсем всяко неврологично заболяване - невро-Ковид, болест на Алцхаймер, множествена склероза, мозъчни контузии ", уточни доктор Джонатан Кипнис, учител по имунология и патология и съавтор на едно от проучванията.
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара Пред църквата видях някакъв с надпис на тенискaта: “Бог + истина = живот ”. Надявам се схваща, че от товa следвa, че:  “Истина = живот -бог ” … Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниСертификатът е годен 180 дни след датата на първия позитивен PCR тестИсторическо съглашение да реформират международната данъчна системаОт 7 до 21 юни лечебните заведения могат да се включат в програматаБългарското държавно управление е разчитало на своето удобно тълкувание на даден отчет или оценка, сподели посланикът на Съединени американски щати у нас Херо Мустафа.Ето няколко любопитни обстоятелството за неяПосещението е част от обиколката в петте апелативни региона на странатаЕто и кои са имената в порноиндустрията, които имат най-внушителна банкова сметкaОчакването за лятна отмора става все по-осезаемоСлужебният министър означи, че част от тях са докладвани на прокуратурата и се чака нейното становищеНово проучване разкрива шокиращи обстоятелства за вредите, които инвазивните типове нанасят на екосистемитеАтмосферното налягане ще се намалява, само че ще се задържи по-високо от междинното за месецаПрез последното денонощие излекувани са 660 души, а 18 са починалиВижте гоЕто каква е причинатаВижте подробноститеКаква ще е тематиката на заседаниетоОт мрежата Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР