У битият президент на Хаити Жовенел Моиз беше погребан днес

...
У битият президент на Хаити Жовенел Моиз беше погребан днес
Коментари Харесай

Две седмици по-късно погребаха президента на Хаити Жовенел Моиз

У битият президент на Хаити Жовенел Моиз беше заровен през днешния ден - две седмици откакто беше убит в дома си, съобщи Ройтерс.

Ковчегът с тялото на Моиз беше носен от хора с военни униформи. Те го сложиха на платформа, украсена с цветя, а католически духовник благослови ковчега.

Висши задгранични представители от страни от Северна и Южна Америка дойдоха в Кап Аитиен, с цел да почетат Моиз.

В Хаити тази седмица се организираха редица прояви в памет на починалия президент. Неговото ликвидиране, което продължава да е забулено в тайнственост, провокира политическа рецесия в карибската страна, страдаща от беднотия и безвластие.

В четвъртък в родния град на Моиз за втори следващ ден имаше митинги на негови гневни поддръжници, до момента в който течеше подготовката за погребението му.

В Кап Аитиен служащи издигнаха подиуми, сложиха осветяване и павираха път към пантеон на убития президент, ситуиран на територия от няколко акра, оградена с високи стени.

Жовенел Моиз управляваше с укази от януари 2020 година, без парламент, макар че продължителността на мандата му беше оспорвана. Той бе задействал институционална промяна.

Референдум за промени в конституцията, очакван в началото за април, беше отсрочен първо за 27 юни поради пандемията, а след това за 26 септември. Реформата цели да ускори прерогативите на изпълнителната власт.

По тематиката
Получавай най-горещите вести от Vesti.bgАБОНИРАЙ СЕ--> Източник:.comments-item{clear:left;}.article-comment-types div{z-index:100;}.answer { margin-left:33px; }
* Моля, коментирайте съответната публикация и използвайте кирилица! Не се толерират отзиви с обидно или нецензурно наличие, на верска или етническа основа, както и написани единствено с основни букви!
0 коментара - Как наподобява дамата на твоите фантазии? - Над 40, пълничка, само че не дебела, с очила, костюм, не е първа хубавица, само че се грижи за… Обратно в уеб страницата
За да пишете, оценявате или докладвате мнения, апелирам логнете се в профила си.
ВходРегистрацияПотребителско име*Парола*Запомни меПотребителско име*Полето Потребителско име не би трябвало да е празно.E-mail*Полето E-mail не би трябвало да е празно.Парола*Полето Парола не би трябвало да е празно.Парола (отново)*Полето Повторете паролата не би трябвало да е празно.ИмеПолето Име не би трябвало да е празно.Дата на ражданеПолето Дата на раждане не би трябвало да е празно.Декларирам, че съм се срещнал с за прилагане на услугите на Нетинфо.ПоследниЗадържани са общо 11 лица, пет от които от БългарияЛятото може да е зелено и освежаващо премеждие в планинатаКрасота, история и сексапил - доста места в Европа дават отговор на тези критерии. Ето няколко, за които евентуално не сте чувалиОсвободените членове на Съвета на шефовете не са освободени от отговорностМинистърът на правораздаването съобщи, че Висш съдебен съвет не е разгледал това, което през вчерашния ден е обсъждал 7 часаВижте повече за кратера Дарваза - свръхсекретната тайнственост в пустинята КаракумПрез последните 20 години българските къмпинги се трансформираха значителноЕвродепутатите от ГЕРБ-СДС: Комисията ЛИБЕ би трябвало да прегледа заканите на Бойко РашковЖивотните идват от огромно стадо в унгарския зоопаркВ момента платформите не са виновни за дезинформациятаСпомен за детските лагери и посланията по рушащите се стени – тази неделя след централната емисия вести на NOVAСлужебният министър на стопанската система съобщи, че не е схванал за какво Държавната петролна компания би трябвало да съществуваСпоред специалистите дамската фигура може да се заключи в пет типаДосега ЮНЕСКО е изключвала единствено два обекта от листата, който съществува от 1978 година Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР