Тютюнопушенето е един от най-големите здравни проблеми в световен мащаб.

...
Тютюнопушенето е един от най-големите здравни проблеми в световен мащаб.
Коментари Харесай

Електронни цигари и системи с нагряване на тютюн – какви са разликите?

Тютюнопушенето е един от най-големите здравни проблеми в международен мащаб. По над 8 милиона души умират годишно от болести, свързани с тютюнопушенето, като 1,2 милионa от тях са пасивни пушачи.

При горенето на една цигара се образува пушек, който съдържа хиляди нездравословни и евентуално нездравословните субстанции (ВПВВ), които са главният извършител на тези болести..

Никотинът , който също се отделя с дима, въпреки и да е пристрастяващ, не е главният извършител на болесттите, свързани с пушенето.

Безспорно най-хубавият избор за пушачите би бил цялостният отвод от използването на артикули, съдържащи тютюн или никотин, а непушачите не би трябвало в никакъв случай да стартират да пушат.

Съществува, обаче, една група пълнолетни пушачи, които не могат или не желаят да се откажат от нездравословния си табиет. За тях са създадени други възможности без горене - системи за нагряване на тютюн и електронни цигари. Те работят с нагряване и отделят аерозол, който съдържа никотин и доста понижено количество нездравословни субстанции. Това предстои на научна оценка за всеки обособен артикул.



Какво се случва, когато премахнем горенето?

Системите с нагряване на тютюн нагряват същински тютюн до температури към 350 оС, при което се образува аерозол, съдържащ никотин и понижени концентрации на нездравословни и евентуално нездравословни субстанции до 95%.

За разлика от тях, електронните цигари нагряват течност, която най-често съдържа никотин до температури от 230оС.



Това не значи, че системите за нагряване на тютюн и електронните цигари са без риск. Те съдържат никотин, който е мощно пристрастяващ, и не са предопределени за приложимост от непушачи или малолетни лица. Тези категории артикули са предопределени само и единствено за пълнолетни пушачи, които другояче биха траяли да пушат.

Повече за разликите сред системите с нагряване на тютюн и електронните цигари можете да научите

Материалът и всички прилежащи към него визии се разгласяват с поддръжката на Филип Морис България.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР