Тютюнопроизводителите ще получат подкрепа в размер на 3 млн. лв.

...
Тютюнопроизводителите ще получат подкрепа в размер на 3 млн. лв.
Коментари Харесай

3 млн. лв. по de minimis за регистрираните тютюнопроизводители

Тютюнопроизводителите ще получат поддръжка в размер на 3 млн. лева по схемата de minimis, реши Държавният фонд " Земеделие ". Финансова помощ обаче ще получат единствено тези стопани, които са включени в Регистъра на тютюнопроизводителите за 2021 г. Кандидатите по схемата би трябвало да имат вписани количества осъществена продукция в Регистъра на тютюнопроизводителите за 2020 г. 

Извънреден de minimis на процедура ще получат 2113 от общо записаните 3320 тютюнопроизводители, защото това са дейните стопани, които освен са вписани в регистъра, само че и са осъществили продукцията си за 2020 година. Те ще бъдат обезщетени поради засушаването, което нанесе обилни вреди върху отглежданата просвета и за високите цени на газа, които доведоха до повишение цените на торовете и препаратите.

Приемът на заявки за подкрепяне се чака да бъде открит до края на актуалната година. Помощта ще се даде при започване на 2022 година, заради доближат народен предел по de minimis за актуалната година и неспособност за погашение на подпомагането през 2021 година

Общият размер на предоставените на едно лице или дружество помощи по скица de minimis не може да надвишава левовата равноценност на 25 000 евро за интервал от три поредни финансови години. Предстои Държавна фирма " Земеделие ", взаимно с способените дирекции в земеделското министерство, да изготвят инструкции за даване на помощта. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР