Тютюневата компания Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) започва в петък продажбите

...
Тютюневата компания Филип Морис Интернешънъл (ФМИ) започва в петък продажбите
Коментари Харесай

Започнаха продажбите на IQOS и в САЩ

Тютюневата компания " Филип Морис Интернешънъл " (ФМИ) стартира в петък продажбите на своето бездимно устройство " Айкос " (IQOS) в Атланта, Джорджия, посредством лицензирания си представител за американския пазар " Алтриа ", съобщи " СиЕнБиСи " (CNBC).

Това стана след двугодищен обзор на научните данни за устройството от страна на Американската организация по храни и медикаменти (FDA), която контролира тютюневите произведения в Съединени американски щати. Агенцията утвърди продажбата през април 2019 година, определяйки продукта като " подобаващ за запазване на публичното здраве ". Издадени бяха обаче строги маркетингови инструкции, ориентирани към обезпечаване използването на IQOS да бъде единствено от пълнолетни пушачи, с цел да се предпазят младежите и непушачите, а пушачите да понижат вредата за себе си.

IQOS не е нито изпаряващо устройство (електронна цигара), нито елементарна цигара. Устройството нагрява тютюна, без да го гори, като концепцията е потребителите да получат никотин като при цигарите, само че с по-малко отрови и нездравословни субстанции, отбелязва изданието.

То напомня, че регулаторите в Съединени американски щати към този момент се борят със скока на прилагане на вейпинг артикули от тинейджъри в комбиниране с мистериозното белодробно заболяване, от което починаха 18 души в Съединени американски щати, а над 1000 са разболелите се през последните месеци.

Епидемията накара здравните чиновници по целия свят да стартират да изтеглят електронните цигари от рафтовете на магазините и съгласно анализатори навлизането на бездимното тютюнево устройство в Съединени американски щати става в съвършен за " Филип Морис " миг.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР