Тютюнът за дъвчене е хит сред футболните звезди и подрастващите

...
Тютюнът за дъвчене е хит сред футболните звезди и подрастващите
Коментари Харесай

Тютюн за дъвчене хит в Англия

Тютюнът за дъвчене е шлагер измежду футболните звезди и подрастващите в Англия. Това признаха от федерацията на Острова, като показаха своето терзание от възходящото потребление на продукта, известен като снус.

Преди Европейското състезание във Франция фотографи снимаха настоящата по това време звезда Джейми Варди да напуща лагера на националния тим с пакет тютюн за дъвчене. В своята автобиография нападателят на “Лестър” признава, че това е един от нездравословните му привички.

“От първия си ден при “лисиците” употребявам снус и никотинови лепенки, които слагам към венците си за към 10 минути – написа Варди в своята книга. – Изглеждам жалко, само че ми оказва помощ да се успокоя и съсредоточвам.”

Продажбите на снус са неразрешени във Англия от 1992 година, поради причиняването на рак. Въпреки това, продуктът може да бъде закупен елементарно по интернет. Така вършат много футболисти от Висшата лига. В последно време обаче към тютюна за дъвчене прибягват и гении от школите на грандовете.

Вестник “Сън” твърди, че юноши употребяват снус на терена преди футболните си срещи. Имена на тимове не се загатват.

А снус торбичките са измежду следените от международната анти-допингова организация стимуланти. Във всяка има по 27,3 мг никотин, който оказва помощ за централизация и зоркост.

“Наясно сме какво се случва и следим, към този момент – сподели Джон Брамал, изпълнителен шеф в британската футболна федерация. – Обмисляме срещи с всички футболни клубове и ще се борим дружно.”

От “Лестър” разясниха сбито, че играчите от отбора прецизно съблюдават анти-допинговите разпореждания.

Снимка: Twitter
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР