Тялото ни е една доста сложна система, която крие много

...
Тялото ни е една доста сложна система, която крие много
Коментари Харесай

Натискаш само една точка и сбогом кашлица, главоболие, болки в кръста- длъжни сте да пробвате нищо не губите

Тялото ни е една много комплицирана система, която крие доста секрети

Само едно допиране на избрана точка би могло доста да усъвършенства положението ни. Самочувствието, настроението, дори мисленето и работата ще станат по-лесни.

Какво вършим, в случай че страдаме от главоболие, отмалялост или стрес? В множеството случаи взимаме хапче, чаша кафе или нещо сладко.

Спрете за секунда и погледнете ръцете си! В тях се крие тайната на здравето и благополучието.

И през днешния ден ние ще ви разкрием тази загадка.

 

Точки на пръстите, дланта и на ръцете

Има цяла просвета, наречена рефлексология. Тя учи биоактивните точки, ситуирани в тялото. Източните лечители имат вяра, че повода за всички здравословни проблеми е блокирането на енергийните потоци. Активният масаж отстранява блокирането и възвръща енергийните потоци.

Много от тези точки се намират върху дланите и пръстите ни. Ако вярно „ кликнете “ върху мечтаната точка, резултатът няма да закъснее. Нека забележим какво тъкмо може да бъде излекувано от тези точки и къде са те.

 

1. Главоболие

Преди да предприемете каквото и да е, с цел да облекчите главоболието, пробвайте да масажирате върха на пръстите или региона сред палеца и показалеца. Точката на главата е на върха на палеца. Ако го масажирате леко за няколко минути – болката ще намалее.



2. Болка във врата и гърба

Ако сте обезпокоени от болката във врата или гърба, в случай че не може да се изправите и да се поразтъпчете, просто започнете да масажирате върха на палеца и продължете към китката. Точно в този ред се намират точките, виновни за гръбначния дирек. Масажирайте, до момента в който болката изчезне. Необходимо е да се направи масаж и на двете ръце.



3. Простуда и грип

Ако към този момент чувствате първите признаци на простуда, масажирайте меката част на всички пръсти, като се изключи палците, и на двете ръце. Там има точки, виновни за фронталните и назалните синуси.



4. Безсъние

Ако не можете да заспите, би трябвало да натиснете междинната част на палеца. Масажът е добре да продължи от 30 секунди до минута, и на двете ръце. Извършвайте този масаж всеки ден преди да си легнете. След него тялото ще влезе в темп и качеството на съня ще се усъвършенства доста.



5. Храносмилателни проблеми

Стимулирането на тези точки е належащо за тези, които страдат от висока киселинност, отичане на корема и чести разстройства. Точките на стомаха и червата са на двете ръце към основата на палеца.



6. Проблеми с менструацията

Ако по време на менструация сте загрижени за болежка в долната част на гърба или в долната част на корема, не бързайте да взимате хапчета. Първо, масажирайте точките, които са виновни за работата на главата и гениталиите. Точката на главата се намира на върха на палеца. А точката, виновна за работата на гениталиите, е на китката. Такъв масаж ще помогне за облекчение на спазмите. След това елементарно ще можете да си легнете и да се отпуснете.



7. Кашлица

Стимулирането на зоната, виновна за дихателната система, ще помогне да се решат проблеми като зной и кашлица. Тази зона се намира тъкмо под основата на пръстите, съвсем в центъра на дланта.



8. Подобряване на благосъстоянието

Ако се чувствате отпаднали или изтощени, би трябвало да масажирате точката, която усъвършенства благосъстоянието. Това е точката на слънчевия сплит, който е отвътре на дланта.
Сложете ръцете си, сякаш ще пиете вода в тях, и натиснете с палеца тъкмо в центъра. Масажът на тази точка на дланта успокоява тялото. Намалява напрежението, нервността и умората. Ако вършиме постоянно този масаж, можете да се отървете от даже депресията и непрекъснатото безпокойствие.



Ако усетите болежка някъде, останете малко по-дълго на мястото, и масажирайте деликатно. В нашите крака има доста нервни окончания, изключително в ръцете. Когато ги подтикваме, има огромен късмет да повлияем на работата на вътрешните органи. lekuvai.bg/
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР