Тялото на Салвадор Дали беше ексхумирано късно снощи заради тест

...
Тялото на Салвадор Дали беше ексхумирано късно снощи заради тест
Коментари Харесай

Ексхумираха Салвадор Дали заради тест за бащинство

Тялото на Салвадор Дали беше ексхумирано късно нощес поради тест за бащинство.

Съдът позволи ексхумацията на тялото на испанския сюрреалист в края на юни по искане на 61-годишната гледачка на карти Пилар Абел, която упорства, че е щерка на Дали. 

Абел разгласи пред съда, че майка ѝ срещнала Дали при негови другари в Кадакес и двамата имали къса връзка. Пилар е родена и израснала във Фигерас, където е роден и умрял и Дали. Художникът и брачната половинка му Гала нямат деца. 

Жената настоява, че знае кой е татко ѝ от години, а от 10 години води правосъдни борби, с цел да получи позволение за ексхумация, защото няма различен метод, по който може да потвърди роднинската връзка. 

Тялото на Дали беше ексхумирано 28 години след гибелта му. Експертите обкръжиха гроба на художника в Театъра музей, отдаден на него, във Фигерас, с заслон от черни пана, защото ексхумацията провокира интереса на голям брой жители, публицисти и фоторепортери. 

Те се събраха на площад пред музея, с цел да наблюдават работата на специалистите. 

Балсамираното тяло на художника Салвадор Дали е в положително положение и даже мустаците му са запазили типа си, заяви Франс прес. 

Специалистите са взели косми, нокти и две кости за ДНК проучването. Пробите ще бъдат изследвани в Института по токсикология в Мадрид, с цел да бъдат съпоставени с ДНК проби от Пилар Абел.

Доказателствата ще бъдат показани пред съда на 18 септември. Ако данните се окажат позитивни, Пилар може да претендира за 25% от наследството на Салвадор Дали, което е завещано напълно на испанската страна. 

Ексцентричният актьор е оставил стотици творби на изкуството, измежду които и 250 подписани от него, както и благосъстоятелност в Каталуня, всичко на стойност 136 млн. $ по тогавашни оценки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР