Тялото на руския опозиционен лидер Алексей Навални се намира в

...
Тялото на руския опозиционен лидер Алексей Навални се намира в
Коментари Харесай

По тялото на Навални е имало синини

Тялото на съветския опозиционен водач Алексей Навални се намира в моргата на окръжната болница в Салехард. Към 17 февруари аутопсия не е провеждана. Това оповестява вестник „ Новая газета Европа “, базирайки се на свои източници.

Според източника на изданието тялото на Навални първо е било откарано в Лабитнанги, само че вечерта на 16 февруари е било пренесено в Салехардската районна клинична болница, ситуирана на улица „ Мир “.

„ Обикновено телата на умрелите в колониите се изпращат напряко в Бюрото по правосъдна медицина, само че тук по някаква причина го откараха в клиничната болница “, съобщи чиновник на Салехардския пункт за спешна помощ, който се намира на 500 метра от болничното заведение. По тялото на политика не са открити следи от огнестрелна рана, т.е. гибелта „ не е от престъпен темперамент “, сподели той и добави, че са открити синини, които са били получени приживе - само че те не са от побой.

„ Като чиновник на Бърза помощ с значителен опит мога да кажа, че сходни пострадвания, разказани от тези, които са ги видели, се появяват от спазми. Човекът се гърчи в спазми, пробват се да го държат на земята и конвулсиите могат да бъдат доста мощни, тъй че се появяват синините. Казаха също, че е имал синина на гърдите. Но такива, каквито се появяват по отношение на заобиколен сърдечен масаж “, описа източникът.

Това значи, че въпреки всичко са се пробвали да го реанимират и той е умрял най-вероятно от прекъсване на сърдечната активност. Но за какво се е стигнало до това прекъсване, към момента никой нищо не споделя, написа изданието.

Нито на 16, нито на 17 февруари е направена аутопсия. Руските управляващи за момента не могат да открият точната причина за гибелта и не позволяват до тялото роднините на Навални.

Близките на политика от през вчерашния ден упорстват да бъдат позволени до неговото тяло, само че за момента техните опити остават несполучливи. Те декларират, че даже не знаят къде се намира тялото на Навални.

Руският закон разрешава да не предадат тялото

" Новая газета Европа " изясни още, че не е ясно какво ще се случи с тялото на Навални, тъй като службата за излежаване на наказванията може напълно законно да откаже да го съобщи. Може и да не оповестят къде е заровен.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР