Тялото на Росен Ангелов е открито само на 500 м

Тялото на Росен Ангелов е открито само на 500 м ...

Тялото на Росен Ангелов е открито само на 500 м от обитаваната от него вила.


Тялото на Росен Ангелов е открито само на 500 м от обитаваната от него вила, каза на извънреден брифинг главният секретар на МВР Младен Маринов. Трупът е намерен едва днес, тъй като районът се е падал в квадрант, който по предварителен план е трябвало да бъде проверен днес.

В района е имало поставени термокамери, които са засекли движение, но това са били собственици на местните имоти по думите на Маринов. Това че термокамерите не са засекли Росен Ангелов обаче не може да е доказателство, че той се е самоубил по-рано там „Можем само да гадаем по косвени белези. Най-точна ще бъде съдебно-медицинската експертиза, която може да даде някакво датиране на смъртта“, обясни главният секретар.

Тялото, което по възраст и описание отговаря на издирваното лице е намерено около 14.00 часа в една от стаите на изоставена къща. Имал е огнестрелна рана в областта на слепоочието, а в ръката си е държал пистолет.

Относно намереното оръжие и връзката му с убийствата в Нови Искър, главният секретар заяви: „Трябва да говорим с факти. Не мога да предполагам. Като човек, който борави с оръжие на пръв поглед мога да ви кажа, че най-вероятно става въпрос за пистолет „Барета“, но оттам нататък какъв калибър е и всички други подробности - нека оставим експертизата да покаже“.

"Дори и категорично да се докаже, че намереният труп е на Росен Ангелов, разследването продължава", заяви Маринов. Ще бъде образувано отделно досъдебно производство, което ще се приобщи  към разследването на убийството.

 

 

 

Източник: manager.bg