Тялото на починалият турист в Стара планина е свалено в

...
Тялото на починалият турист в Стара планина е свалено в
Коментари Харесай

Свалиха тялото на загиналия турист в Стара планина в местността „Паниците“

Тялото на умрелият екскурзиант в Стара планина е свалено в местността " Паниците ", оповестиха от полицията.

Около 18:00 часа на 2 януари в Районно управление-Карлово е получено известие за случай в планината. По информация от ръководителя на планинска избавителна работа Карлово, двама мъже от Варна са подхванали преход сред върховете Жълтец и Костенурката в Централна остаряла планина.

При случая единият от мъжете е паднал в улей южно от пътеката сред двата върха, а гибелта му е установена от неговия другар. Планираната през вчерашния ден избавителна интервенция е била осуетена от неприятните метеорологични условия.

Екип на планинска избавителна работа през днешния ден е направил втори опит за привеждане на избавителна интервенция. Към момента екип на Районно упарвление-Карлово и здравно лице правят оглед на натрупа на 45-годишния Тодор Желязков, чието тяло е свалено в местността " Паниците ".

Другият 34-годишен алпинист е съумял да се избави, подслонявайки се в подслон " Ботев ".

От полицията предизвестяват, че през този сезон на годината не е целесъобразно прекосяването по алпийската пътека по върха на планината, изключително при недобре готови и екипирани туристи, както и от хора, които не познават особеностите на релефа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР