Тялото на Алексей Навални се намира в моргата на районната

...
Тялото на Алексей Навални се намира в моргата на районната
Коментари Харесай

Новая газета: По тялото на Алексей Навални има синини

Тялото на Алексей Навални се намира в моргата на районната клинична болница в Салехард, написа " Новая газета Европа ", като се базира на свои източници. В събота фамилията на Алексей Навални прекара през целия ден в безуспешни опити да открие тялото на политика, който умря в колонията в Харп.

Тялото на Навални първо е било откарано в Лабитнаги, само че вечерта на 16 февруари е било пренесено в Салехардската районна клинична болница на улица " Мир ".

Служител на салехардския пункт за спешна помощ споделя пред изданието, че по негова информация по тялото на Навални са открити синини, които са били получени приживе - само че те не са от побой.

" Като чиновник на Бърза помощ с значителен опит мога да кажа, че сходни пострадвания, разказани от тези, които са ги видели, се появяват от спазми.

Човекът се гърчи в спазми, пробват се да го държат на земята и конвулсиите могат да бъдат доста мощни, тъй че се появяват синините. Казаха също, че е имал синина на гърдите. Но такива, каквито се появяват по отношение на заобиколен сърдечен масаж " - сподели източникът.

" Това значи, че въпреки всичко са се пробвали да го реанимират и той е умрял най-вероятно от прекъсване на сърдечната активност. Но за какво се е стигнало до това прекъсване, към момента никой нищо не споделя " - написа " Новая газета Европа ".

Според обявата, към 17 февруари не е била осъществена аутопсия.

Адвокатите на Алексей Навални са известени, че инспекцията към гибелта му е завършила и че не е открито закононарушение. От колонията декларирали, че са заинтригувани тялото на Навални да бъде предадено допустимо най-скоро. Въпреки това тялото на съветския опозиционер към момента не е предадено.

Следователят по делото обаче има опция да не предава тялото на Алексей Навални на роднините му толкоз дълго, колкото желае, съобщи юрист Евгений Смирнов. " След края на актуалната инспекция следствието може да образува наказателно дело, а в границите на това дело да извърши нови операции с тялото. Това значи, че в този момент тялото на Алексей Навални е напълно във властта на следователя. От юридическа позиция е доста елементарно да се откри причина тялото да бъде арестувано в продължение на месеци или даже по-дълго ", споделя юристът.

Майката и юристи на опозиционния водач са в Сибир, към момента не са позволени до тялото на Навални.

Според Кира Ярмиш, която бе представител на изявения критик на Кремъл, фамилията и околните му " обикаляли в кръг ", пробвайки се да намерят тялото на Навални.

Междувременно се появи нова информация - съгласно съкилийници на Навални, последният човек, с който той е контактувал, е бил новопостъпил от Москва. Пред " Новая газета Европа " пък пандизчия от колонията ИК-3 твърди, че евентуално Навални е умрял доста по-рано, в сравнение с бе обявено публично - не в ранния следобяд в петък, а още вечерта в четвъртък. Според източници на изданието, ръководителите на колонията са били сюрпризирани от гибелта.

Повече от 340 души са били задържани, до момента в който са отдавали респект на Алексей Навални в Русия. Тези данни разгласи групата за цивилен права „ ОДВ-Инфо ", представена от " Сега ". Това е най-сериозната вълна арести от задържането на хиляда протестиращи против мобилизацията през 2022 година

Поне в 13 града бяха извършени спонтанни мемориали с голям брой цветя, свещи и послания към 47-годишния опозиционен политик. Най-много арести е имало в Санкт Петербург - над 70.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР