Тялото му ще е в специален гроб, обявил местен свещеник

...
Тялото му ще е в специален гроб, обявил местен свещеник
Коментари Харесай

Погребват брат Галев в алеята на църковните настоятели в Дупница

Тялото му ще е в специфичен гроб, оповестил локален духовник

Тялото на Ангел Христов-Геле, прочут и като единият от братя Галеви, ще бъде положено в специфичен гроб . Той ще е на особено място в алеята на църковните настоятели, донори и спомоществователи до храма на Гробищния парк в Дупница . Това заяви архиерейският наместник на Дупнишка духовна околия отец Георги Паликарски, dennews.bg.

Той персонално трябваше да поведе опелото в катедралния храм „ Свети Георги Победоносец “ в центъра на Дупница под засилена полицейска защита. Погребението обаче се отсрочва, откакто през днешния ден стартира следствие по няколко посоки към гибелта на Ангел Христов, в това число и за това дали тялото е негово.

В тази връзка изясненост внесе и самият отец Паликарски, който обяснил пред dennews.bg, че през вчерашния ден му звъннала брачната половинка на Ангел, която му съобщила, че той е умрял от солиден инфаркт и че желае точно архиерейският наместник да поеме опелото.

Oтец Паликарски нееднократно е споменавал, че Ангел Христов и Пламен Галев постоянно са били доста великодушни донори, що се отнася до църковните каузи.

Точно заради тази причина и отредихме гробът на Ангел да бъде на място, което му се поставя като човек, който доста помагаше на църквата, обяснил свещеникът.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР