Тя влиза в ролята на Ивана Тръмп във филма Стажанта

...
Тя влиза в ролята на Ивана Тръмп във филма Стажанта
Коментари Харесай

Бургаската кино звезда Мария Бакалова определи Тръмп за един от най-злите на планетата

Тя влиза в ролята на Ивана Тръмп във кино лентата " Стажанта "

" Тръмп е един от най-порочните хора на нашия век. " Това споделя актрисата Мария Бакалова, която влезе в ролята на Ивана Тръмп във кино лентата " Стажантът ", в обстойно изявление за The Guardian.В седмицата, в която Мария Бакалова беше помолена да обмисли ролята на Ивана Тръмп за новия филм " Стажантът ", тя е в Ню Йорк и снима различен филм. Срещата е ориентирана за почивния й ден. Филмът се развива през 70-те и 80-те години, тъй че тя прекарва часове в разглеждане на фотоси на Ивана от тази ера.

" Много грим, доста прически ", споделя тя. Бакалова се смее, като си спомня по какъв начин е прекарала вечерта в опити с прическа като гъба и " тежка очна линия с доста пудра ". Въпреки че не е имала дрешник в жанр Ивана, тя избира и най-прилепналия си тоалет, отбелязвайки, че младежите през днешния ден носят доста необятни облекла.

Тя се срещна с режисьора Али Абаси по средата на деня, чувствайки се малко клоунски в косплея си на Ивана. Те разговаряли в продължение на няколко часа " за хора, израснали в посткомунистически страни – тъй като (Ивана) е от Чехословакия, а аз съм родена и израснала в България – което оформя вашия вътрешен свят, вашите мисли. Говорихме доста за приликите в нашите истории. "

Ивана е била играч по ски, с място в националния тим за юноши, което й разрешава да се състезава отвън комунистическа Чехословакия в края на 60-те години. Към средата на 90-те, когато се ражда Бакалова, България към този момент не е социалистическа република, само че за множеството хора пътуванията отвън страната към момента са необичайност. Като дете Бакалова, която тогава се е занимавала с пеене, пътува по състезания из цяла Европа. Това отворя очите й и й вдъхва възприятие за самостоятелност.

Това е най-популярната роля на Бакалова след огромния й пробив във кино лентата " Борат ", подправеното писмено продължение на Саша Барон Коен от 2020 година за казахстанския кореспондент Борат Сагдиев. Тя изигра дъщерята на Борат, Тутар, в толкоз брилянтно осъществяване, че й обезпечи номинация за Оскар. Въпреки този ранен триумф, Бакалова споделя, че нейните сътрудници са я предупреждавали да не се надява доста за ролята на Ивана – в конкуренцията са взели участие и по-известни американски артисти.

" Това, което считам за значимо е, че Абаси даде късмет на източноевропеец да се състезава ", споделя тя. " Да имаш опция, вместо просто да играеш продажница или вманиачен съветски академик, или мафиот, или някой, който е просто на назад във времето с няколко реплики. "

Минали шест месеца, преди тя да разбере, че е получила ролята, последвано от трудно пътешестване, с цел да снима кино лентата. В материал на Vanity Fair сценаристът на кино лентата Габриел Шърман разказва в детайли другите спънки – артисти, които не желали " да хуманизират " Тръмп, холивудски студия и стриймъри, които не биха го финансирали, рестриктивните мерки на Тръмп за пътувания на мюсюлмани, която затрудни Абаси, който е иранец и се намира в Дания, да работи в Съединени американски щати (както и стачките на актьорите и световната пандемия). Съобщава се, че най-големият вложител в The Apprentice, шурей на милиардер и изтъкнат донор на Тръмп, е заплашил да потопи кино лентата, откакто го види, поради сцена, в която героят на Тръмп наподобява изнасилва жена си. Ивана твърди, че Тръмп я е изнасилил в бракоразводното си удостоверение, само че по-късно тя се отхвърля от тези показания. Адвокатите на Тръмп изпратиха на основателите на кино лентата писма за преустановяване. " Холивуд се показва като общественост от хора, които споделят истината ", написа Шърман, " само че тук те бягаха от филм, с цел да се приготвят за президентството на Тръмп. "

" Сблъскахме се с малко компликации до момента в който успеем да го пуснем ", споделя Бакалова.

Във кино лентата Тръмп (изигран от Себастиан Стан) е упорит, само че към момента стои в сянката на татко си. Той е наставляван и формован от подлия юрист Рой Кон.

Бакалова обезверено желала да работи с Абаси – тя била огромен почитател на творчеството му, в това число " Светият паяк " - иранският филм за сериен палач. Тя желала, споделя тя, да бъде въвлечена в неговото " гмуркане в дъното на американската империя ". Колкото повече проучвала първата брачна половинка на Тръмп, и майка на три от децата му, толкоз повече се оказа очарована от това какъв брой доста е постигнала Ивана сама.

" Тя е желала да бъде сътрудник на Доналд ", споделя тя. На Ивана се приписва популяризирането на блясъка на двойката от 80-те години, тя взе участие в ръководството на част от неговия бизнес. " Мисля, че тя е била повода той да реализира толкоз доста, тъй като е била доста интелигентна, доста амбициозна ", счита Мария.

Във кино лентата салдото на силите сред Ивана и Доналд е в нейна изгода при започване на връзката им. Ивана е ужасена от концепцията за предбрачен контракт и от мижавата сума, която би й дал при положение на разлъка, и договаря за по-добра договорка.

Как се почувствала тя по отношение на включването на хипотетичното обезчестяване във кино лентата? Тръмп постоянно е отричал обвиняванията, откогато ги отдръпна Ивана, която умря през 2022 година Бакалова споделя, че е имала доверие на Шърман.

" Мисля ли, че е значимо да го има във кино лентата ", споделя тя. " Мисля ли, че това е решаваща сцена и за двамата герои. Така е, тъй като виждаме по какъв начин някой изцяло отхвърля индивида, който го е построил по доста способи, който е родил децата му. Не единствено физически, само че и вербално. ”

Бакалова споделя, че не счита, че има значение дали филмът " хуманизира " Тръмп. " Когато се гмурнеш по-дълбоко в едно човешко създание, постоянно има положителни и неприятни страни и постоянно има решения, които вземаш въз основа на събитията, хората, с които си заобиколен, които трансформират гледната ти точка... Мисля, че би трябвало да се отдръпнем от концепцията за демонизиране или основаване на идоли, тъй като хората са комплицирани ".

Въпреки това тя също по този начин разказва Тръмп като " един от най-порочните хора на нашия век ".

Продължението на " Борат " беше пуснато по-малко от две седмици преди изборите в Съединени американски щати през 2020 година, като думите " в този момент гласувайте " светнаха в края на лентата. " Стажантът " също излиза по време на изборите. Има ли цел да има някакво въздействие? Не, споделя Бакалова – прекомерно дълго се е създавало за какъвто и да било тенденциозен тайминг. " Това не е политически филм ", твърди тя.

Бакалова е израснала в Бургас, град на брега на Черно море. Майка й е била здравна сестра, а татко й химик. Тя е само дете. Смятали ги за междинна класа, споделя тя, само че си спомня като дете, че никой в ​​България не е имал доста. Любовта й към изкуството стартира с музиката. Баща й свирел на китара вкъщи и тя израснала, слушайки рок музика и искайки да подражава на тези музиканти. " За страдание, още веднъж, израствайки в България и на място, което към момента има някакво патриархално мислене, свиренето на китара е малко прекомерно мъжко. " Вместо това тя става флейтистка и също по този начин пее в хоровете, които ще я отведат из Европа на разнообразни състезания.

Когато е на 12 години, тя поврежда гласа си и стопира да пее за няколко месеца, с цел да си почине.

" Започнах да чета доста книги и си представях, че съм на разнообразни места, желая да бъда като тези герои. Как можеш по някакъв метод да избягаш от действителния живот и да си представиш, че си някой различен? Това беше началната точка, в която се влюбих в актьорството. " По-късно Бакалова ще учи в НАТФИЗ в София. Тя обича театъра и артхаус киното, само че се смее и споделя: " Няма да укривам, че постоянно съм мечтала за Холивуд, Америка и киното. " Спомня си по какъв начин е нарисувала знака на Холивуд в образователна тетрадка в учебно заведение и е написала, че ще бъде " велика кино звезда някой ден ".

" Но, несъмнено, фамилното ми име приключва с „ -ova “ и не го виждах в доста от надписите в края на филмите ", добавя тя. Един преподавател й споделил, че в случай че желае да се разшири отвън българското кино, би трябвало да се опита да се включи във филми, показвани на европейските фестивали.

Бакалова открива датското авангардно придвижване Dogme 95 и по време на последната си година в университета употребява част от парите от стипендията си, с цел да купи самолетни билети до Копенхаген за нея и нейните родители. Тя имала упорит проект да влезе в офисите на продуцентската компания на Ларс декор Триер, Zentropa.

" Казах си: " Отивам там и ще кажа: " Имам предпочитание да работя тук гратис, да изучавам, да науча по какъв начин вие, момчета, вършиме всички тези невероятни филми. " Тя се смее, спомняйки си нея и майка й под дъжда, търсейки в Google адреса на офиса. (Били общителни, само че я изпратили, като споделили, че ще би трябвало да владее датски).

Не след дълго Бакалова снима българо-френския филм " Жените плачат ", в който тя играе млада жена с ХИВ, когато научава от другар за план, за който по-късно ще разбере, че е " Борат ", който изисква артист от Източна Европа. Процесът за кастинг бил толкоз скришен, че тя се страхувала, че ще стане жертва на трафик на хора, само че също по този начин била изкушена от опцията да се яви на прослушване в Обединеното кралство – считала, че може да получи късмет по някакъв метод да се срещне с английския режисьор Андреа Арнолд.

В " Борат " нейния воин Тутар мечтае да стане като " принцеса Мелания " и се трансформира в " подаръка ", който Борат би трябвало да достави на един от хората на Тръмп - вицепрезидента Майк Пенс, а по-късно и на Руди Джулиани, с цел да укрепи връзките сред техните страни. Бакалова беше признание във кино лентата, като вдъхна на героя си изменяща живота феминистка траектория, като в същото време трябваше да направи някои мъчителни подиуми с " същински " хора, в това число карайки активистка срещу абортите в клиника да повярва, че е бременна  и описвайки на група дами на републиканска конференция, преди малко мастурбирали за първи път в тоалетната.

" Не знам по какъв начин го направих ", смее се тя. " Не знам дали в миналото ще мога да го направя още веднъж. Толкова е необичайно и мисля, че по тази причина работата на Саша е толкоз брилянтна. Той провокира хората, той прави тези филми, които са като обществен опит какъв брой надалеч можеш да стигнеш? “. Определено беше мъчно ", споделя тя. " Саша беше толкоз общителен, държеше ръката ми на всяка крачка и ме направляваше и аз му имах доверие. "

Има една сцена с Джулиани, която притегли доста внимание. Тутар, която към този момент е кореспондент за десен новинарски канал, организира общително изявление с някогашния кмет на Ню Йорк и юрист на Тръмп в хотелски апартамент, преди да предложи да отидат в спалнята. Джулиани е сниман да лежи на леглото с ръце надолу в панталоните си (по-късно той твърди, че оправя облеклата си, откакто е махнал микрофона). Бил ли е проектът да го вкарат в спалнята?

" Можете да планирате толкоз доста, само че става дума за действителни хора, действителни места, действителни обстановки. Може да имате цели, които желаете да постигнете, само че зависи от момента. Беше идеално да видя до каква степен могат да стигнат нещата. “ Беше ли нервна? " Беше изнервящо, тъй като не знаеш по какъв начин ще се извърнат тези неща. Работихме със страховит екип от хора. Имахме страховит екип по сигурността, страховит каскадьорски екип. Имахме доста хора, които се погрижиха всички да сме в сигурност. "

Помага, споделя тя, съществуването на дами продуценти – Моника Левинсън в " Борат " и Ейми Баер в " Стажантът ". " Важно е да имаш женска позиция зад кулисите и в случай че изпълняваш толкоз предизвикателни функции, както на Ивана, по този начин и на Тутар, да имаш жена, която да се грижи за теб, да се грижи за историята. "

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР