Тя видяла глава на змия да излиза от тухлената й стена. След това стана още по-странно.

...
Докато се занимаваше с градинарство в неделя извън дома си
Коментари Харесай

Докато се занимаваше с градинарство в неделя извън дома си в Commerce Township на окръг Оукланд, Катрин Дейзи започна доста добре.“Отидох да взема ножици за подрязване, обърнах глава и почти паднах, мислейки си змия излизаше от тухлата", каза тя през смях.

Дейзи направи снимки на това, което видя. Разбира се, изглежда като глава на змия и дори има вид на люспи. Но при по-внимателна проверка тя разпозна, че това е молец.

Публикувайки за него на страница във Facebook на общността, жителите го идентифицираха като сладък молец - обикновено по-известен с ярките, оранжеви цветове на подкрилия, обикновено скрити, докато по-големите му крила са по-разперени. Молците се срещат в по-голямата част от САЩ, с изключение на Западното крайбрежие и части от най-южната част на Канада. Възрастните могат да имат размах на крилете от около 3 до 4 инча.

С разрешението на Дейзи Free Press сподели нейни снимки с ентомолога (учен по насекоми) Хауърд Ръсел от Мичиганския държавен университет.

< p>„Това е много готина снимка!  И на фона на тухлите определено изглежда като глава на змия“, каза той.

Още: Отровен бучиниш, често срещан в Мичиган — и опасно: Какво трябва да знаете за симптомите, лечението

Още: CDC: Токсичните синьо-зелени водорасли заразяват хора, животни през лятото в Мичиган

Много насекоми и други животни практикуват мимикрия - приличат много на друго животно или растение по различни причини: да привлекат плячка, да изплашат хищници или да останат скрити. „Ларвите на гигантската пеперуда лястовича опашка имат различна стратегия; те имитират птичи изпражнения, за да избегнат изяждането“, каза Ръсел.

Но скъпата пеперуда, която Дейзи засне, и нейното удивително подобие на глава на змия , е по-скоро случайно, отколкото умишлено, каза Ръсел.

„Мисля, че оцветяването на молците има за цел да имитира кората на дървото, където молците обикновено се мотаят“, каза той.

Свържете се с Кийт Матени : [email protected].

Тази статия първоначално се появи в Detroit Free Press: Скъпият подлен молец изненада жена от окръг Оукланд

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР