Тя увери обаче, че на повечето места бюлетините ще са

...
Тя увери обаче, че на повечето места бюлетините ще са
Коментари Харесай

Сложни избори: На места ще се гласува с четири бюлетини frognews.bg

Тя увери обаче, че на множеството места бюлетините ще са не повече от три и напомни, че с цел да дадат своя глас гласоподавателите би трябвало да имат 6-месечна уседналост.

 

“Все още не е пусната социална поръчка за това по какъв начин бюлетините ще се появяват на екрана на машината. В развой на диалог сме с производителя на софтуера. Заради измененията в изборното законодателство се постанова той да бъде надграден. Прецизират се условията към софтуера ”, изясни представителят на ЦИК в ефира на Българска национална телевизия.

Матева посочи, че е доста значимо и образованието на секционните изборни комисии за вярното осъществяване на изборния ден.

 

Тя разяснява и тематиката със арестуваните в съмнение за шпионаж в интерес на Русия български жители във Англия. Проверката на Централната изборна комисия е открила, че лица с такива имена са били членове на секционни изборни комисии на Острова, стана ясно от думите й.

 

“Ние не можем да потвърдим, че тези хора са лицата с тези 3 имена, които се появяват на нашата интернет страница. Със същите 3 имена има лица, които са назначавани от 2015 до 2021 година за членове на секционни изборни комисии, в някои случаи са били ръководители, секретар, заместник-председател, само че дали са същите лица са ни нужни още спомагателни данни – ЕГН.

 

Има Закон за отбрана на персоналните данни, не трябва да оповестяваме чувствителни данни ”, заключи по тематиката Росица Матева.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР