Тя уточни, че забраната не се отнася за третия оператор

...
Тя уточни, че забраната не се отнася за третия оператор
Коментари Харесай

Развръзката на казуса с по-високите такси на мобилните оператори – в съда

Тя посочи, че възбраната не се отнася за третия оператор - " Виваком ", тъй като той е изискал индексация единствено за 2021 година, на което има право, тъй като е записано в договорите с клиентите му.

" Към момента двата оператора не могат да усилят цените с 1 стотинка ", увери Нинова, само че направи ангажимента, че в случай че в договорите на А1 и " Теленор " с техните клиенти такава индексация се планува, те ще могат да я приложат, само че единствено с едногодишния показател.

Министър Корнелия Нинова свика съвещание на работна група, която да приготви проектозакон за работата на колекторските компании. По думите на министъра е обсъждано в първичния контракт за заем да бъде вписвана уговорка, с която длъжникът да се съгласява при нередовност вземането му да бъде трансферирано. „ Сега длъжниците не знаят какво се случва и се изненадват от събирачите на вземания “, сподели Нинова. Друга концепция е да се регламентират таксите, които да са разходопокривни, а лихвите да не се дефинират безсистемно.

Тя предвижда, че законопроектът може да бъде признат до края на февруари, само че чака и опозиция.

По думите на Нинова в Българска народна банка има регистрирани 17 колекторски компании.

„ Оттам-нататък не е уредено с какви средства се събират те. Целта е да се защитят жителите от произвол “, безапелационна бе тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР