Тя уточни, че актуализацията е започнала през 2018 г. Проектът

...
Тя уточни, че актуализацията е започнала през 2018 г. Проектът
Коментари Харесай

След пет години: Актуализираха ли се вече плановете за управление...

Тя посочи, че актуализацията е почнала през 2018 година Проектът се осъществя с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Околна среда 2014-2020 “. Стойността му е малко над 15 млн. лева, от които 13 млн. лева са по Кохезионния фонд на Европейски Съюз, а останалите – национално финансиране. 

 

ПУРН е стратегически документ, който преглежда всички аспекти на ръководството на риска от наводнения, като се концентрира върху предотвратяването и отбраната, разгласи специалистът. По думите ѝ актуализацията на ПУРН за четирите региона на басейново ръководство, които са Дунавски, Черноморски, Източнобеломорски и Западнобеломорски, е в сходство с условията на европейската директивата  относно оценката и ръководството на риска от наводненията.

 

Симеонова разяснява, че поради забавянето Европейската комисия (ЕК) е стартирала наказателни процедури, които на този стадий са прекъснати. Тя уточни, че се надява Министерският съвет да одобри обновените проекти до края на годината.

Судипто Саркар, експерт по водите от Световната банка, означи, че в този момент настава моментът, в който тези проекти би трябвало да бъдат изпълнени. 

 

От Министерство на околната среда и водите означиха още, че по дейностите са избрани 127 региона със забележителен евентуален риск от наводнения. В рамките на плана е създадена и въведена в употреба Информационна система за ръководство на риска от наводнения. 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР