Тя твърди, че хората, които са преболедували ковид поне една

...
Тя твърди, че хората, които са преболедували ковид поне една
Коментари Харесай

Д-р София Ангелова: Хората, преболедували COVID една година не трябва да се ваксинират

Тя твърди, че хората, които са преболедували коронавирус най-малко една година не би трябвало да се имунизират, тъй като няма смисъл.

Според нея не би трябвало да разделяме обществото на имунизирани и неимунизирани. Тя изясни, че пулмолозите и инфекционисктите са изживели тежите талази навируса и са видели какъв брой хора са се срещнали очи в очи с заболяването.

" За преболедувалите малко се приказва. А преболедувалите също са имунизирани, единствено че те са имунизирани с живата ваксина. Това беше БЦЖ-ваксината, за която ние, пулмолозите, знаем и работим дълги години с нея ", сподели тя.

По думите ѝ боледуващите също са имунизирани, защото има кафези, които запаметяват вируса. И двете групи - преболедували и имунизирани не са лишени от правото да боледуват или да предават болестта. Затова би трябвало и да се съблюдават противоепидемичните ограничения.

Според доктор Ангелова всички изседвания за коронавирус се вършат за прекомерно къс интервал от време и въз основата на дългогодишни изследвания ще мжем да кажем след какъв брой време би трябвало да се реваксинираме.

" Аз смятам, че в действителност е належащо да се влагат средства в едно изследване на имунизирани и преболедували - какво се случва с имунтета им? ", съобщи доктор Ангелова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР