Тя спечели изборите за кмет на Скопие с подкрепата на

...
Тя спечели изборите за кмет на Скопие с подкрепата на
Коментари Харесай

Кметът на Скопие с български паспорт оглави нова партия

Тя завоюва изборите за кмет на Скопие с поддръжката на ВМРО-ДПМНЕ, само че малко откакто пое поста сред нея и опозиционната партия породи напрежение и от ВМРО-ДПМНЕ отдръпнаха поддръжката си. Преди дни, в изявление Данела Арсовска разгласи, че с партия ще взе участие в политическия живот в Северна Македония, като упованията бяха, че тя ще стартира собствен личен политически план.

Пред медиите, след представянето й нощес тя уточни, че целеустремено не е дала детайлности какво тъкмо са означавали думите й, тъй като е " измежду най-нападаните в страната и никой не желае хора, които са самостоятелни ", само че ще отстоява своите възгледи и приканва " всички жители да се причислят " към " Нова опция ".

" Всички офанзиви са въодушевени от доста боязън. Щом сме толкоз маловажни, тогава за какво ни атакуват ", съобщи тя Арсовска.

От трибуната на събитието Арсовска сподели, че съгласно нея политиката " би трябвало да бъде състезание на планове, а не извор на разкол и разделяне ", а пред медиите разясни, че " Нова опция ", която до момента е била в коалиция със СДСМ, е взела решение да излезе от обединението, с цел да реши идващите си стъпки. Тя уточни, че " всички благоприятни условия за присъединяване на партията в идните парламентарни избори са отворени " и ще влезе в коалиция, единствено в случай че бъдат признати концепциите на Нова опция.

" Незабавни избори в правосъдната власт, с цел да бъде тя изцяло самостоятелна и в нея да има хора, които да вземат решения без напън. Вторият принцип е обвързван със основаване на равни благоприятни условия в стопанската система - увеличение на икономическата независимост и благоприятни условия за всички, тъй като пред младите бизнесмени се основават бариери. Необходима е политика на плосък налог. Необходима е смяна в наказателния кодекс, с цел да се предотврати груповият обир в страната. Настояваме за цифровизация на обществената администрация. А последният принцип на " Нова опция " включва хрумвания за попречване на процеса на емиграция, отбрана на македонската еднаквост и участие в Европейски Съюз ", сподели Арсовска.

Кметът на Скопие се разгласи и срещу Преспанския контракт, с който бяха уредени връзките с Гърция.

Вписването на българите в македонската Конституция назова " сериозен и печален въпрос, а договорът с България е несъразмерен ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР