Тя ще се ползва от администрациите с ограничен технически ресурсОт

...
Тя ще се ползва от администрациите с ограничен технически ресурсОт
Коментари Харесай

ДАЕУ с временна алтернатива за е-обмен на документи

Тя ще се употребява от администрациите с стеснен механически запас

От 1 ноември 2018 година всички администрации би трябвало да преминат към напълно електронен продан на документи между тях

Държавната организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ) предлага решение на администрациите, които не разполагат с механически запас за напълно електронен продан на документи. За задачата е осъществена интеграция на системата за електронен документооборот със системата за несъмнено електронно връчване.
още по тематиката
От 1 ноември 2018 година всички администрации би трябвало да преминат към напълно електронен продан на документи между тях. За администрациите, които към момента нямат механически запас да се включат посредством своите документооборотни системи в Системата за електронен продан на известия (СЕОС) в законоустановения период, ДАЕУ сътвори различна и краткотрайна опция за реализиране на електронен продан на документи.

За задачата е осъществена интеграция на Системата за електронен продан на документи със Системата за несъмнено електронно връчване (е-Връчване), също поддържана от Агенцията. Интеграцията на двете системи ще разреши на към 30 административни структури, които към момента не разполагат със лични системи за електронен документооборот или не разполагат с нужните им запаси, да спазят законовите условия, като подадат електронно Заявление за основаване на профил в Системата за несъмнено електронно връчване и интеграция в Системата за електронен продан на известия.

ДАЕУ припомня, че със свое решение от 24 октомври кабинетът задължи до 30 ноември т.г. всички централни администрации и подопечните им структури да записват свои профили в Системата за е-Връчване. По този метод се дава софтуерна опция за взаимоотношение на жителите, на бизнеса и на административните органи по електронен път, както и за заявяване и доставка на електронни административни услуги и изпращане и приемане на електронни документи към и от администрациите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР