Тя ще се омъжва за българин; той има приятелка от

...
Тя ще се омъжва за българин; той има приятелка от
Коментари Харесай

Германци готвят традиционни български ястия, тиквеникът им е любим десерт

Тя ще се омъжва за българин; той има другарка от България; те са осиновили две котенца от Варна; останалите просто обичат да готвят и да пробват разнообразни неща: добре пристигнали в курса по българска кухня на VHS в Зигбург!

Таратор, баница, гювече и тиквеник: германци учат тънкостите на българската кухня в кулинарен курс под управлението на Емилия Хершунг, провел се в средата на март 2018. Курсът е част от програмата на Народния университет в Зигбург, покрай Кьолн.

Алина от Кьолн споделя: " Записах се за курса, тъй като през август ще се омъжа за моя български другар. И желая да науча нещо за българската кухня. " И други участници са се записали за този кулинарен курс от обич. Например Феликс от Кьолн. " Моята другарка е от България. И по тази причина взех решение да посеят курса ", споделя той.

Аня и сътрудникът - и двамата от Зигбург - ѝ са пристигнали заради друга причина. " Записахме се за курса, тъй като имаме специфична връзка с България от няколко месеца насам. И по-точно с Варна. Осиновихме си две котенца от там ", споделя тя. Аня се интересува мощно и от българската просвета.
И по -скоро от " шпагата, който България прави сред остарялата и днешната съвременна просвета ". " Там културата извира отвред и сме любопитни по какъв начин ще се развива всичко това отсега нататък ", споделя тя.

В Народния университет в Зигбург се организират най-различни курсове. В програмта му са ключени над 100 курса. Най-новият е кулинарният курс по българска кухня. Отскоро има и курс по български език, също воден от Емилия Хершунг.
 тиквеник ThinkStock/Getty Images
" Ние предлагаме доста такива курсове, които ни оказват помощ да се доближим културно-кулинарно и езиково до култури, които не са ни толкоз близки ", споделя директорката на VHS за региона Rhein-Sieg Мехтхилд Тилман. " Аз самата не приказвам нито дума български. Но даже и да научим единствено имената на ястията и съставките – това отново ни приближава до българския език. И това е Realia Teaching, както споделяме ние: с действителни неща доближаваме хората по едно и също време и до езика и до културата на съответната страна. "

Елизабет от Зигбург също се е записала за присъединяване. Но не от обич към някой бъгарин, а от чисто любознание. " Аз се записах за този курс, тъй като ние обичаме да готвим, да похапваме и да пробваме разнообразни неща. " Тя е в групата за подготвяне на таратор . " Нашият таратон вече е подготвен ", споделя с горделивост Елизабет.

А какво е най-вкусно? Алина и сестра ѝ Луиза са уверени: " Нашият десерт. Тиквеникът! "
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР