Тя седна на премиерското кресло на 6 октомври, и след

...
Тя седна на премиерското кресло на 6 октомври, и след
Коментари Харесай

Великобритания отново остана без премиер

Тя седна на премиерското кресло на 6 октомври, и след 44 дни, в които обещаваше, че ще уточни пътя за излизане на Обединеното кралство от икономическата рецесия, а на Консервативната партия – от идейния и кадрови срив, реши да се отдръпна, отговаряйки на настроенията на своите съпартийци, оповестяват английските и международни медии.

В изказване, което направи пред Даунинг стрийт, третата жена министър председател на Англия сподели, че не може да извърши мандата, с който е определена за водач на торите и е уведомила краля, че подава оставка. Избори за нов водач на торите ще бъдат извършени идната седмица, до когато Тръс ще извършва функционалностите си на министър ръководител.

Висши фигури в Консервативната партия посъветваха през днешния ден сутринта Тръс да се отдръпна, защото дейностите ѝ като министър-председател са хвърлили партията в мощно разцепление, което директно рефлектира върху вътрешната политика и публичните настройки. Така или другояче, торите са ръководещото болшинство и ще би трябвало идната...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР