Тя се занимава с въздушни изкуства (pole dance и обръчи)

...
Тя се занимава с въздушни изкуства (pole dance и обръчи)
Коментари Харесай

Ванеса Атанасова: И мъже танцуват на пилон

Тя се занимава с въздушни изкуства (pole dance и обръчи) от 3 години. Запознала се е с този спорт при посещаване във Франция. За първи път влезнала в залата за тренировки едвам на 15. В момента Ванеса Атанасова преподава пол денс от година и половина и доста се надява да способства за развиването на този спорт.
 07-5  07-4  07-3  07-2  07-1
„ Това е

освен страховит спорт, само че и изкуство


– споделя тя. – Съчетава акробатика и танц, мощ, еластичност и прелест по несравним метод, който ще ви накара да се влюбите в него още от първата подготовка. С пол денс може да разнообразите подготвителната си стратегия и сигурно ще се забавлявате, до момента в който се разтоварите и откривате хубостта на този танц. ”

Не е наложително да имате огромна предварителна подготовка. Физическата мощ се натрупва с тренировки. Те натоварват сложно цялото тяло, всички мускулни групи. Особено интензивно е натоварването в мускулите на горния пояс, торса и коремните мускули, само че упражненията от загрявката също не са за подценяване. Задължителното разпъване след подготовка форсира възобновяване на мускулите.

Досега Ванеса не е срещала някой, който да не може да реализира триумф в този спорт, стига да желае.

Всеки напредва с друго движение


има мощни и слаби страни, само че с неизменност и предпочитание е допустимо да се реализира доста. Преподавайки, тя преценява натоварването с самостоятелните благоприятни условия на всекиго. Не счита, че тежестта е водещ фактор, определящ човешките благоприятни условия.

„ Виждала съм много едри хора да вършат невероятни неща на пилона – споделя треньорката. – Често съм чувала изречението: „ Когато отслабна, ще дойда на подготовка “, само че този метод на мислене е неправилен, защото свалянето на килограми не би трябвало да се случва посредством трудно недояждане или еднообразни хранителни режими, от които може да се разболеем, а по прелестен за всеки метод, който обезпечава нужната физическа интензивност и ни стимулира да се храним и да живеем здравословно. ”

Колкото до мъжете, те се оправят по-добре и от дамите, заради по-добре развитата им мускулатура, само че за множеството от тях този спорт е табу. Все по-често обаче се срещат и мъже, трениращи на стълб, които бързо напредват.

По отношение на изказванията, че няма разлика сред танцьорка на стълб в заведение и в спортна зала, Ванеса е безапелационна: „ Този спорт има много по-древни корени в Индия и Китай, където се е практикувал от мъже. Пилонът е бил апарат за акробатично изкуство, а

някои придвижвания произлизат от бойни хватки


Пилони могат да се видят и в цирковете, където върху тях се извършват комплицирани акробатични каскади. Всеки, практикуващ този спорт, самичък дефинира стила си – той може да е по-танцувален или по-акробатичен, според от желанията. Пол денс е на път да стане олимпийски спорт, което има малко общо с нощните заведения ”.

Ванеса стартира да води личен курс по пол денс в София, в зала, която за момента е оборудвана с три пилона и един обръч. При нужда двама индивида могат да упражняват на един стълб, което постоянно е занимателно, тъй като научават нещо един от различен. Максималният потенциал към този момент е 7 индивида. Възрастови ограничавания няма. Децата намират пилона за занимателен и бързо се учат, освен това е чудесна опция да им бъде открито занятие, до момента в който майката тренира. Горна граница също няма. Ако човек се усеща добре и е отворен към нови прекарвания, тогава няма определение „ прекомерно възрастен претендент ”.

За тези, които се двоумят дали да се запишат, Ванеса споделя: „ Уверявам ги, че доста ще се забавляват, ще се разтоварят и ще придобият самочувствие и страхотни нови умения, а също така няма да устоят и скоро отново ще се върнат! ”
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР