Тя се ражда преди 40 години в Ташкент. От 8-годишна

...
Тя се ражда преди 40 години в Ташкент. От 8-годишна
Коментари Харесай

Талант, красота и смелост: Как Лола Астанова промени представите за класическата музика

Тя се ражда преди 40 години в Ташкент. От 8-годишна е по турнета. Така блестящата пианистка Лола Астанова покорява Карнеги Хол и Белия Дом, както пленява Доналд Тръмп, Андреа Бочели и Марк Антъни.

Лола Астанова е най-гледаният пианист в света, генерирайки невиждани за класическата музика над 300 милиона гледания.

„ Мисля, че публиката възприема и образно, и слухово. Не мога да кажа кое има превес, тъй като с цел да усетиш музиката, присъединяване имат доста от сетивата. Вярвам, че едното би трябвало да добавя другото “, споделя тя.

Неотдавна известно издание класира Лола измежду топ 10 на иконите по жанр в класическата музика в света.

Класическа музика, гений, провокативни пози, перфекционист, мода и жанр

„ Традиционна класическата музика не се е свързвала с нито едно от изброените. Хората ми споделят – „ ти внесе това секси лъчение, тази провокативност в класическата музика “, което одобрявам като комплимент, като нещо хубаво. Повечето хора си показват класическата музика като нещо скучно, нещо остаряло. А това не съм аз. Затова и младежите дават отговор толкоз добре на това, което върша. Приемам го като комплимент “, уточни Астанова.

„ Получавах леки рецензии, само че множеството хора реагираха доста въодушевено, бяха разчувствани. Да, евентуално им давах нещо, с което не са привикнали, само че това не значеше непременно, че е неприятно. Това са моите жанр и усет И понякога се появява и някой злобар, който споделя – „ Защо си облякла това или за какво се представяш по този начин “. Може би това са по-малко от 2% “, изясни пианистката.

„ Изборът на облекло оказва помощ да изразиш своята персона. Така можеш да се заявиш кой си без да се постанова да се обясняваш. За мен визията ми е като продължение на моята музика. Обичам да опитвам, да се развличам. Това е като глазурата върху тортата. Разбира се, визията ми зависи и от репертоара, който извършвам, само че комбинацията би трябвало да наподобява естествено “, акцентира тя.

Астанова завоюва уважението даже на критиците си със своя прочит на типичен творби на Шопен, Лист и Рахманинов, както и с аранжиментите на шлагери на Queen, Фреди Меркюри и Риана. Има награди " Грами " и " Еми ", както и над милион и 100 хиляди почитатели в Инстаграм.

Кой е най-прекият път към сърцето?

„ Трябва да бъде почтен, откровен. Да не си играе, сигурно. Бъди почтен за това, което си. Харесвам честността. И не, не желая музикант за гадже. За предпочитане да практикува друга специалност. И да не е артист. Пътят към моето сърце е през храната. По принцип това важи за мъжете, само че хубава храна и добра компания – сигурно по този начин избирам да прекарам свободното си време “, добави Лола Астанова.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР