Тя съблича от жените пищните поли и ги облича в

...
Тя съблича от жените пищните поли и ги облича в
Коментари Харесай

Време за четенe: Единствената официална биография на Коко Шанел е вече на български език

Тя съблича от дамите обилните поли и ги облича в дребни черни рокли. Подарява им най-знаменития мирис на ХХ в., който и през днешния ден може да се усети в стилната къща на своята създателка. Целият свят познава стила и името ѝ, само че единствено пред малко на брой тя разкрива личността си. Добре пристигнали в тайния свят на Габриел Шанел.

Призната за единствената публична биография на загадъчната фешън икона, „ Коко Шанел. Животът на една легенда “ е към този момент у нас от Издателство „ Ентусиаст “. Забележителното изследване на Джъстѝн Пикарди наблюдава живота на дизайнерката. От мрачните стаи в манастира, където е живяла като дребна, до знаковата улица „ Камбон “, Коко преобразява вечно визиите за грациозност. През 2010 година книгата попада в късия лист на премията Galaxy National Book.

 книга Ентусиаст Издателство Ентусиаст

Джъстѝн Пикарди е английска писателка и журналистка. Тя придобива известност с записките си „ If the Spirit Moves You: Life and Love After Death “ и биографията „ Коко Шанел. Животът на една легенда “. Пикарди е помощник на английското издание на Harper’s Bazaar, а преди този момент е била негов основен редактор. Авторката е работила и за Sunday Times, Telegraph, Observer и Vogue.

Пикарди разкрива незнайни до момента детайлности за ранните години от живота на Коко Шанел и изследва какво се крие под лъскавата ѝ повърхнина. Авторката хвърля нова светлина върху бурните и буйни връзки на дизайнерката, като разбулва митовете и споделя единствено и само истината. Биографията е основана на изследвания от писателката и изявленията с последните оживели родственици, чиновници и другари на стилната икона.

Освен любопитни елементи от персоналния живот на Коко Шанел, авторката разказва историите зад именитите костюми, парфюми, бижута и чанти, изграждащи революционната дамска визия. Джъстѝн Пикарди документира раждането и възхода на марката, която оставя удивително завещание в света на модата.

„ От мен няма да излезе добър труп, тъй като, щом ме заровят, ще стана неспокойна и ще мисля само по какъв начин да се върна на земята и да стартира още веднъж “, споделя Коко на писателя Пол Моран и думите ѝ не престават да ехтят зад стъклените витрини на стилните бутици.

„ Пленително и завладяващо четиво “, споделят от Sunday Times. „ Джъстѝн Пикарди е толкоз упорита в разкриването на живота на стилната легенда, колкото Коко Шанел е била в прикриването му. “

 книга Ентусиаст Издателство Ентусиаст

 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР