Тя раздели действията на служебния кабинет от подкрепата на левицата

...
Тя раздели действията на служебния кабинет от подкрепата на левицата
Коментари Харесай

Ирена Анастасова: БСП с нищо не е нарушила закона, не дължим нищо като наем за ”Позитано” 20 и ще търсим правата си в съда

Тя раздели дейностите на служебния кабинет от поддръжката на левицата за президента като сподели, че позицията на Изпълнителното бюро по отношение на сагата със постройката на “Позитано “ 20 няма нищо общо с президентската акция. „ По този проблем изразихме безапелационна позиция. Смятаме, че дейностите на регионалния шеф са некомпетентни. Каквото има да споделяме сме го споделили, останалото ще го взема решение съдът, тъй като по този начин се случва в правова страна - работи се съгласно закона. Българска социалистическа партия с нищо не е нарушила закона, Българска социалистическа партия не дължи нищо като наем за “Позитано “ 20 и ще си потърсим правата в съда “, безапелационна бе тя. Анастасова добави, че съгласно нея става въпрос за неведение и непросветеност от страна на регионалния шеф, само че все пак е непростимо и по тази причина левицата желае оставката му.

Очакванията на левицата за идната акция зам.-председателят разяснява по този начин: „ Нашето държание на терен постоянно е обвързвано с това, че ние се опитваме да стигнем до доста повече хора, да проведем диалози, силата на Българска социалистическа партия е в това. От позиция на останалите политически играчи ние няма от какво да се тормозим. Разбира се, като партия на 130 години с изключение на позитиви имаме и негативи, само че ние сме познати на българските жители, остава те да си сверят часовниците с това, което се случи в 45-то и 46-то Народно заседание и да признаят, че Българска социалистическа партия беше единствената политическа мощ, която беше спокойна и уравновесена, която не отстъпи от предизборните си обещания “, изясни Ирена Анастасова.

По думите ѝ Българска социалистическа партия ще продължи да споделя нещата такива, каквито са, без подмолни планове и диалози. „ Нашата тактика е, че ние сме открити. Това може да не се хареса на всички, само че това сме ние. “ Анастасова добави, че в околните дни Българска социалистическа партия ще разгласи най-спешните ограничения, които би трябвало да бъдат подхванати и които тя ще направи, в случай че социалистите са част от ръководството в първите 100 дни: „ Това е точно понижаване на Данък добавена стойност на енергоносителите за 6 месеца напред, понижаване на налога върху храните от дребната потребителска кошница, дотация за всяко домакинство за първите потребени 200 киловатчаса. Тоест ние ще предложим освен предизборната си платформа, само че и ще разбираем на хората какво ще създадем в първите 100 дни “, уточни тя.

Относно допустимо партньорство след изборите на Българска социалистическа партия с “Продължаваме смяната “ зам.-председателят на Българска социалистическа партия изясни, че първо би трябвало да се види програмата им. „ На базата на какво те споделят, че ще сключат коалиция с “Демократична България “ и “Изправи.бг! Ние идваме “? Би следвало да се видят целите, тъй като сега се приказва единствено за постове и персони “, съобщи Анастасова като по думите ѝ Българска социалистическа партия е посочила, че е отворена за разговор и ще беседва с всички, които имат положителното предпочитание да се сформира държавно управление освен на думи, само че и на дейности.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР