Тя прави обръщението си, след като в обществото пространство се

...
Тя прави обръщението си, след като в обществото пространство се
Коментари Харесай

Константинова със сърцераздирателно обръщение: Мили украинци, няма да останете на улицата!

Тя прави обръщението си, откакто в обществото пространство се надигнаха поредност от въпроси какво ще се случи с украинските бежанци след 31 май, когато завършва програмата за помощ.

" Никой в никакъв случай не е обещавал нито на хотели, нито на кметове, нито на който и да е било, че има опция да останете в хотелите след 31 май по изискванията на филантропичната стратегия. Тя бе основана със период до 31 май от първия ден. Ако в миналото някой ви е споделил нещо друго, то той ви е излъгал. Единственият метод да продължите да пребивате в хотела, в който сте, е в случай че хотелиерът реши да поеме разноските ви или ви предложи самостоятелни предложения за заслон. Това е негово решение и е ваш избор дали ще приемете ", изяснява Константинова, която е безапелационна, че на улицата няма да бъде оставен нито един човек.

" Държавната стратегия за даване на филантропична помощ за хора с ВЗ след 31 май продължава в държавните, общински и ведомствени почивни бази.

Още в идващите дни ще бъде пусната цифрова платформа, която ще събира и обработва в действително време информация за вашите характерни потребности, които да бъдат взети поради при планирането на релокацията и цялостния логистичен проект за преместването ви из страната. Работите ли към този момент в региона или имате предложение за работа от хотелиера, който ви е подслонил? Детето ви записано ли е на учебно заведение? Имате ли хронично заболяване? Това са единствено дребна част от въпросите, на които би трябвало да ни отговорите, с цел да се погрижим по допустимо най-хубавия метод за вас, разяснява вицепремиерът.

Чрез обръщението си тя слага и дава отговор на няколко въпроса:

Задължително ли е преместването в държавни бази?

Не, несъмнено. Вие сте свободни хора и ВЗ ви дава право да пребивавате в нашата страна свободно, дава ви право да работите и да бъдете самостоятелни. Имате право да си намерите квартира или да живеете където прецените на лични разходи.

Но в случай че към момента не сте съумели да си намерите работа и нямате опция да си наемете квартира, ние ще ви настаним в най-подходящата за вас ведомствена база из страната.

Защо не започнахме по-рано с анкетите?

Знаем, че всеки един от вас, в случай че може да избира, би се прибрал незабавно в Украйна. Ето за какво едно по-ранно проучване нямаше да ни даде вярна статистика, защото самите вие живеете ден за ден и ние изцяло разбираме това.

Искаме да ви осигурим оптимален уют, сигурност и грижа. Вярваме, че и вие го желаете, и в случай че ни съдействате бързо и акуратно да получим вашите данни от анкетите, задачата ще бъде доста по-лесна освен за обмисляне, само че и за осъществяване.

Какво следва след това?

След като получим данните от вас на тяхна база ще начертаем обща пътна карта, която ще споделим с вас. За най-достоверна и цялостна информация следвайте единствено портала ukraine.gov.bg и потърсете информация на националната гореща линия – 02 / 905 – 5555.

Нашият екип ще ви осведоми навреме за всяка последваща крачка.

Искам да ви уверя, че България продължава да е тук за вас, да е тук до вас. Надявам се тази разтърсваща война да завърши напълно скоро и вие да може да се приберете при своите близки. Но до тогава – ние ще грижим за вас и вашите деца, по този начин както бих желала някой да се погрижи за мен и моето дете, в случай че татко му е на фронта.

Заедно ще се оправим и с това предизвикателство. България е с Украйна ", заключва Калина Константинова.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР