> Тя обясни, че става дума за ендоваскуларно (вътресъдово) лечение

...
> Тя обясни, че става дума за ендоваскуларно (вътресъдово) лечение
Коментари Харесай

Във Варна спасяват от исхемичен инсулт до 6-ия час

>
Тя изясни, че става дума за ендоваскуларно (вътресъдово) лекуване при исхемичен инсулт. От юни м.г. разноските за него(те могат да доближат до 20 000 лева на пациент) се поемат напълно от Министерството на здравеопазването. Лечебната процедура включва вадене на тромб от мозъка или слагане на стент, което може да се извърши единствено в оторизирана болница.

Имаме работещ мултидисплинарен екип, разполагаме и с съвременна инсталация. Важното е пациентите да дойдат оптимално бързо при нас. Ендоваскуларното лекуване понижава болестността, смъртността и инвалидизацията, сподели проф. доктор Ара Капрелян, шеф направление неврологични клиники.

С Центъра за незабавна здравна помощ(ЦСМП) във Варна работим от години и сътрудниците там са готови да разпознават положението на пациентите. Сега ще организираме образование за ЦСМП в Североизточна България - Добрич, Шумен, Търговище, Разград и други. Идеята е пациентите да идват оптимално бързо при нас и да имат късмет за живот, сподели проф. Андонова.

Статистиката демонстрира, че в 96 - 98% от случаите болните идват в УМБАЛ " Света Марина " с коли за спешна помощ на " Бърза помощ ". Във връзка с това на 16 септември ще проведем среща, на която ще бъдат конкретизирани всички детайлностите към образованието, добави тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР