Тя обясни, че Конституционният съд още не е допуснал тълкувателното

...
Тя обясни, че Конституционният съд още не е допуснал тълкувателното
Коментари Харесай

Доц. Наталия Киселова: Може да се предполага, че ще се стигне до неблагоприятен за г-н Гешев изход

Тя изясни, че Конституционният съд още не е позволил тълкувателното искане от страна на основния прокурор дали може членовете на Висшия правосъден съвет, чийто мандат е изминал, да вземат решение за оставката му. В същото време е импортирано искане за оповестяване на противоконституционност на понижаване на броя гласове, които са нужни, с цел да бъде отхвърлен Гешев.

 

" Ако допускането е преди да се развие всъщност дебата във Висш съдебен съвет, господин Гешев ще упорства за прекъсване на производството ", допусна Киселова.

 

Тя е безапелационна, че президентът не трябва да бъде притискан да издаде декрет за освобождение на основния прокурор. " Необходимо е и той да изслуша дебата дали е накърнен престижа на правосъдната власт. Достатъчни ли са изявления в медиите или телевизионни изяви ”, запита Киселова.

 

Тя прикани да се види цялостната активност, а не това съответно съображение. Вторият миг е дали е позволено настояването в целокупност във връзка с оспорения закон. За болшинството това директно е обвързвано с процедурата. " Според мен би трябвало да надделее това, което ще се каже във Висш съдебен съвет ", разясни позицията си Киселова.

 

Когато беше импортирано първото искане за оставка на основния прокурор Иван Гешев, аз си разреших да кажа: „ Толкоз ли можаха да измислят ”. Спорно е дали към тази фаза на производството след допускане на настояването за предварително освобождение на Гешев, в случай че се беше стигнало до гласоподаване, нямаше да се потвърди, че господин Гешев е упорствал този специалист да се приближи до зоната, където работят проверяващите.

 

Може би щеше да тръгне с провал процедурата и евентуално заради тази причина бе оттеглено първото искане за оставката на основния прокурор.

 

Според нея може да бъдат признати измененията за конституционна промяна, препоръчани от Движение за права и свободи. „ Не мога да преценява с какво разделянето на колегии във Висш съдебен съвет способства за самостоятелност на съдиите, по този начин и за самостоятелност на прокурорите ”, изясни Киселова пред " Нова нюз ".
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР