Тя обжалвала в съда заповедта на НОИ за остатъка от

...
Тя обжалвала в съда заповедта на НОИ за остатъка от
Коментари Харесай

Съдбата, Която Очаква Безброй Български Пенсионери! Баба Трябва Да Връща 11 Бона На Нои, Защото Не Е Знаела Да

Тя обжалвала в съда заповедта на Национален осигурителен институт за остатъка от сумата, защото считала, че не би трябвало да връща парите.

В последните години преди да се пенсионира работела като свободна специалност и нямала нужните документи.

Преди това била комсомолски секретар на трудов контракт, преводачка в разнообразни компании. По длъжностен път от Национален осигурителен институт изискали част от изчезналите документи и от съответните сдружения им ги показали.

Въпреки това за времето от 2011 година доникъде на 2015 година оттова приели, че пенсията ѝ за застрахователен стаж и възраст е била погрешно изплащана и пенсионерката би трябвало да върне парите.

Според съда, пловдивчанката не е удостоверила стаж от второкласен труд – 10 година и 9 м., както и 23 година и 4 м. от трета категория.

Фактът, че дамата не можела да потвърди посочения в заявката си до Национален осигурителен институт застрахователен стаж, значи, че го няма и изобщо не е имала право на пенсия.

Затова жалбата ѝ е отхвърлена, а пенсионерката би трябвало да заплати и 350 лева за юрисконсултско заплащане на отсрещната страна.

Липса на списък в предприятието е една от аргументите, заради които хората не могат да потвърдят добития трудов или застрахователен стаж, разясниха от Национален осигурителен институт.

Другият проблем са непредадени разплащателни ведомости и трудовоправни документи на прекъснати осигурители без приемник в осигурителния списък на института.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР