Тя не е обикновена българска майка. Денят й е разчетен

...
Тя не е обикновена българска майка. Денят й е разчетен
Коментари Харесай

Борбата да оцелееш! Историята на тази българска майка ще ви разплаче

Тя не е елементарна българска майка. Денят й е разчетен по минути. Вечер умората е толкоз огромна, че даже не може да заспи. А даже и да заспи, е с прекъсвания, тъй като детенцето й може да получи припадък. И по този начин още веднъж и още веднъж. 

Полина Божилова се бори към този момент години наред, с цел да избави момченцето си Бобчо. Младата жена е смела и има вяра, че може да победи. Въпреки умората, болката, сълзите, страха, че за нея може и да има на следващия ден, само че за детето й - не, написа Блиц.

Полина Божилова чака детенцето си с неспокойствие и когато прелестното момченце се ражда, като че ли всичко е наред. Здраво, красиво бебе. Когато Бобчо е на 5 месеца, тя се усъмнява, че нещо не е наред, тъй като детето държи ръчичките си свити по чудноват метод. Води го на доктор и там чува страшната диагноза - детска церебрална парализа. 

И тъй като Поли в действителност не е като другите майки, та повежда борба, с цел да може нейното момченце да се усъвършенства. Обикновено грижите на майките с бебета са доста и умората от време на време е страшна. А в този момент си представете всичко, умножено по две. Поли стартира да води момченцето си на рехабилитация, плуване, езда. Проучва в интернет кои са най-новите способи и не стопира да търси способи да помогне на Бобчо. Но ударите не стопират. Когато вършат за първи път нуклеарно магнитен резонас на детенцето, следва нова диагноза - полимикрогирия. Това се случва в интервал, в който всички споделят какъв брой доста е постигнала с детето и по какъв начин има вяра то да се усъвършенства. И без значение от всичко, смелата Поли продължава да има вяра, че има вяра за детето, което обича толкоз доста. 

Една вечер Бобчо прави първия си епилептичен пристъп.

" Сега съм готова, само че тогава бях изпаднала в суматоха, просто не знаех какво да върша ", споделя Поли пред БЛИЦ. Докато приказва за " оня интервал " гласът й потреперва. 

Припадъците са толкоз нагъсто, че от време на време се сливат в един. Проточват се с часове, един след различен, от време на време през цялата нощ. По някакъв метод мъничкият, самоуверен Бобчо намира сили, а Поли - очакване единствено в нежната му усмивка. 



Започват проучвания, нови лекарства, десетки визити при разнообразни лекари. Бобчо последователно стартира да се отпуска. Телцето му става по-тежко, а за Поли - все по-трудно да прекатурва детето по време на пристъпите или да го подвига. 

Промяната в живота на Полина идва, когато получава предложение от истанбулска клиника за вливане на стволови кафези. В България сходен способ не се ползва и младата жена вижда в това избавление за детенцето си. Кандидатства за средства във Фонда за лекуване на деца в чужбина, само че оттова й отхвърлят с претекста, че вливането на кафези е пробен способ. С помощта на другари, родственици, даже непознати, протегнали ръка смелата Поли съумява да събере пари за лекуването на момченцето и то отпътува за Истанбул. 



" За мен ми се струваше в действителност непостижимо да намеря над 38 хиляди $, само че се откриха положителни хора и успяхме ", признава Поли. 
Това можи е първият път, в който лекарите вдъхват вяра на майката, тъй като действително новият, пробен способ работи. 



Сега Бобчо има потребност още веднъж от помощ. Той би трябвало още веднъж да замине за турската болница Live Hospital. За това са нужни още 11 хиляди лв., които за майката след толкоз години битка са в действителност непостижими. И това е минимумът, тъй като около едно такова пътешестване в чужбина с болно, малко дете има доста други, скъпи разноски. 

Помогнете на Бобчо, тъй като той е самоуверен и в действителност необикновен войник!



На името на Бобчо има разкрита дарителска сметка в Уникредит Булбанк: BG81UNCR70001521373481 като титуляр е самия той - Божидар Спасов. 

Може и да изпратите дарителски SMS с текст на латиница DMS BOJIDAR на номер 17 777 (за клиенти на Telenor, VIVACOM и Mtel).  


За положението му и по какъв начин протича битката на това самоуверено дете, може да се информирате на страницата във Facebook:

https://www.facebook.com/03032006bobo/
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР