Тя направи тези коментари в своята необичайно критична реч, произнесена

...
Тя направи тези коментари в своята необичайно критична реч, произнесена
Коментари Харесай

Германия зове Унгария да не руши мостовете с ЕС и НАТО

Тя направи тези мнения в своята извънредно сериозна тирада, произнесена във връзка Деня на немското единение, на която не участваха високопоставени маджарски чиновници, заяви Ройтерс.

 

" Унгария е на път, който я отдалечава от нейните другари, " предизвести Грос пред публика, формирана от дипломати, неправителствени организации и маджарски публични лица. Отсъствието на висши представители на държавното управление не беше обяснено. Германия играе централна роля в унгарската стопанска система от средата на 90-те години, с милиардни вложения от автомобилни производители като Audi, Daimler, Opel и BMW.

 

В подтекста на засилващото се напрежение, Грос акцентира, че редица дейности на унгарското държавно управление са подкопали надеждността на страната, в това число дейностите на премиера Виктор Орбан, който организира диалози с съветския президент Владимир Путин през юли, без консенсус от другите страни членки на Европейски Съюз, за което Орбан приказва като за " задача за донасяне на мир в Украйна. "

 

Посланикът разкритикува и " лудориите " на унгарското държавно управление към присъединението на Финландия и Швеция към НАТО. Унгария ратифицира присъединението на Швеция към НАТО през февруари, след дълго закъснение.

 

Грос означи и " обособени изказвания " от политици през последната седмица, без да навлиза в елементи. Въпреки това, предходната седмица Германия и Франция подадоха митинг към унгарското външно министерство за " непредвидени изказвания ", които подкопават правилото на взаимност сред съдружниците. Според наблюдаващите, Грос евентуално е имала поради мнения на върховен помощник на Орбан, който твърдеше, че Украйна не е трябвало да се съпротивлява на съветската инвазия.

 

" Тази вечер тук виждам доста хора, които постоянно са били строители на мостове, " сподели Грос. " Заедно би трябвало да пожелаеме това, което сте построили, да не бъде разрушавано. "

 

Германия остава главен търговски сътрудник на Унгария, като през 2023 година тя съставлява 26,3% от целия маджарски експорт и 22,6% от целия маджарски импорт. Износът на Унгария за Германия е повишен с 9,4% през 2022 година спрямо миналата година.

 

Превод и редакция: Frognews.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР