Тя може официално да е Катрин, принцеса на Уелс, но

...
Тя може официално да е Катрин, принцеса на Уелс, но
Коментари Харесай

От Кейт до Катрин: Кралското пътуване на Мидълтън

Тя може публично да е Катрин, принцеса на Уелс, само че мнозина – даже и тези в медиите – към момента назовават бъдещата кралица с деликатност просто Кейт Мидълтън . Това е доказателство за това какъв брой мощно известна стана тя, когато към момента беше на години от това да стане една от най-високопоставените кралски особи.

Това също може би е отражение на това по какъв начин, преди да хване окото на принц Уилям, тя е живяла относително елементарен живот, със относително елементарен генезис. Но до момента в който те може да са елементарни хора спрямо кралските особи, Мидълтън са страхотна династия сами по себе си.

Баща й, Майкъл, произлиза от генерации видни фигури, чието родословие може да бъде проследено минимум до ерата на Тюдорите и които от дълго време имат аристократични връзки. Всъщност личният му татко – дядото на Катрин – се сприятелява с принц Филип през 1962 година, когато служи като втори водач дружно с принца по време на дълготрайно турне в Южна Америка.

Междувременно майката на Катрин, Карол, която произлиза от работническата класа, реализира голям триумф през 80-те години на предишния век, като основа личен бизнес с празненство празненства от своята кухня. В резултат на това семейство Мидълтън съумяха да изпратят Катрин в извънредно влиятелни учебни заведения, в това число известния лицей Марлборо в Уилтшир.

Оттук Катрин учи за степента си по история на изкуството в университета Сейнт Андрюс (St Andrew’s) – само че единствено след една доста дейна година тя работи като палубен асистент в яхтено пристанище в Саутхемптън.

Катрин продължава да демонстрира вкус за упорита работа, като поема работа като сервитьорка, до момента в който е в Сейнт Андрюс. Тук това, което трябвало да бъде нормално студентско преживяване, придобива именити размери, когато тя стартира романтика със своя сътрудник принц Уилям. Историята на тяхната зараждаща се връзка се е трансформирала в част от кралските предания, като най-митологизираният епизод е благотворителното фешън ревю, на което съгласно известията Уилям е бил изумен от гледката на Катрин, която крачи по стилния подиум в транспарантна рокля (струваща £30 за направа, роклята по-късно беше продадена на търг за £78 000).

Ухажването се трансформира в международна вест, макар че Мидълтън разбираемо не желаят да споделят елементи пред ненаситните орди от пресата.

„ Много се забавляваме при мисълта, че сме свекъри на принц Уилям “, сподели татко й пред кореспонденти през 2003 година, „ само че не мисля, че това ще се случи. “

Той съвсем се оказа прав през 2007 година, когато Катрин и Уилям се разделиха.

„ И двамата бяхме доста млади, намирахме себе си “ , изясни по-късно Уилям. Те се сдобриха скоро по-късно и по време на пътешестване до Кения през 2010 година Уилям предложи като подари на Кейт годежния пръстен, който в миналото е принадлежал на майка му Даяна, принцесата на Уелс.

Тяхната женитба в Уестминстърското абатство през 2011 година беше едно от най-големите медийни събития на десетилетието, с изчислена световна публика от към 162 милиона. В този миг Катрин публично стана херцогиня на Кеймбридж и не след дълго имаше първия си формален кралски ангажимент като херцогиня: среща с Барак и Мишел Обама в Бъкингамския замък по време на формалното държавно посещаване на президента на Съединени американски щати и първата дама в Обединеното кралство.

Първият независим кралски ангажимент на Катрин пристигна малко по-късно същата година, когато тя ненадейно беше помолена да замести своя тъст, тогавашния принц Чарлз, на благотворително събитие в Лондон. Катрин порази ВИП гостите, получавайки овации за естествената си топлота и сексапил.

Друг значим миг пристигна на идната година, когато тя изнесе първата си публична тирада в чужбина. Това беше в приют в Малайзия, което беше уместно поради работата й като патрон на детските приюти в Източна Англия вкъщи. Благотворителните организации и организациите, които оказват помощ на деца, постоянно са били близки до сърцето на Катрин – тя също по този начин е настойничка на лондонската детска болница Evelina и Action for Children и през 2020 година започва огромно национално изследване за ранното развиване, наименуван „ 5 огромни въпроса за децата под 5 години “.

Извеждайки над половин милион отговора от родители, полагащи грижи и учители, това беше приветствано като начало на нов народен диалог за това по какъв начин ранното развиване построява основите за по-щастливо общество, като един професор по неврология сподели, че работата на Катрин „ евентуално ще се разшири и има дългосрочно влияние върху хората “.

Оттогава Катрин започва Кралския фондационен център за ранно детство, с цел да насърчи повече проучвания и съдействие в тази област.

Тя също по този начин е доста дейна в други благотворителни области, служейки като настойник на разнообразни организации като SportsAid и Action on Addiction , където нейната работа за дестигматизиране на злоупотребата с субстанции и други форми на пристрастяване направи съпоставения с работата на Даяна с пациенти с ХИВ/СПИН.

Тя е също толкоз деятелен културен и състезателен дипломат, служейки като патрон на всичко от Националната портретна изложба до Ръгби футболния съюз и известна с любовта си към ветроходството и фотографията. Излишно е да споделям, че тя също е фешън икона, с израза „ Ефектът на Кейт “ , описващ по какъв начин всяко облекло, носено от нея, се разпродава в магазините по целия свят.

Станала принцеса на Уелс през 2022 година, Катрин балансира многочислените си кралски отговорности с това да бъде майка на принц Джордж, принцеса Шарлот и принц Луи и продължава да бъде една от най-влиятелните и обсъждани кралски особи в актуалната история.

През март 2024 година принцеса Катрин разгласява изказване, че е подложена на превантивна химиотерапия за рак. Тя и брачният партньор й споделиха, че са „ извънредно разчувствани от топлината и поддръжката на обществото “ след известието.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР