“Тя казва, че това нещо е съобразено със закона, в

...
“Тя казва, че това нещо е съобразено със закона, в
Коментари Харесай

Хинков VS. Сербезова: Кой е част от фармамафията? frognews.bg

“Тя споделя, че това нещо е съобразено със закона, в който е записано, че тази формула е 65% още от 2017 година Логичното държание на един министър в постоянно държавно управление, с настоящ парламент, е не да промени формулата в СЕСПА, а в закона. Законът е писан по времето на ГЕРБ. Общественият интерес тук е нарушен и това се споделя в отчета на ДАНС ”, уточни пред bTV здравният министър, който съобщи, че няма да подаде оставка. 

 

“Думата фармамафия е много описателна. Ако изчезне едно лекарство, което е доста значимо за хронично заболяване, за избран интервал от време, това трансформира лекуването. Това в рисковия му вид може да се назова ликвидиране от разстояние, тъй като изгубването му по някакви аргументи, в това число по нерегламентиран ред е закононарушение ", сподели Хинков.

“От отчета на ДАНС не излиза наяве за всички аргументи за какво изчезват медикаменти, те са сложни, само че не са свързани единствено с реекспорта ”, добави здравният министър.

 

 Според него други аргументи за неналичието на медикаменти могат да са свързани с цената и с комерсиалния интерес. 

 

" България е дребен пазар и ние не можем да притеглим огромните компании с тези ниски цени, които потискаме ", сподели Хинков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР