Тя изтъкна като мотив приетото вчера от Министерски решение оградата

...
Тя изтъкна като мотив приетото вчера от Министерски решение оградата
Коментари Харесай

Нинова: Веднага оставки на Валери Симеонов и Валентин Радев

Тя посочи като претекст признатото през вчерашния ден от Министерски решение оградата на българо-турската граница да бъде оповестена за стратегически обект за националната сигурност . Това стана по предложение точно на Симеонов и Радев. Те се мотивираха, че по този начин ще се способства за запазване неприкосновеността на държавната граница и недопускане на случаи на приключване на информация за способите и методите на опазването й.

„ Възникват доста въпроси за какво се прави това. Какви ще са резултатите и каква е задачата? Какво постанова в този момент това оборудване да бъде оповестено за обект на националната сигурност? Това значи ли, че и ние, народните представители, не можем да слагаме въпроси, не можем да подлагаме на парламентарен надзор министрите, тъй като оградата е обект на национална сигурност? Контролните органи в България и европейските могат ли да получават информация за изхарчените пари, за потоците мигранти и така нататък? ", попита Нинова, представена от "Фокус ".

И подсети, че за построяването на оградата са изхарчени и европейски средства.

Тя зададе и още един въпрос - дали филмът на BBC, че корумпирани управляващи оказват помощ на мигранти да преминат по пътя на Европа, е опасност за националната сигурност.

„ Декларирам, че поемам цялата и наказателна отговорност, в случай че такава ще има за това, което ще кажа. За нас повода тъкмо през вчерашния ден и по този метод да бъде взето това решение е фактът, че от три месеца Елена Йончева снима фрагменти , приказва със очевидци, събра документи, които уличават в корупция длъжностни лица, снима в действително време прекосяване на проведени групи мигранти, беседва със очевидец и този филм демонстрира паднала ограда, отворени шахти, прекосяване безотговорно със стълби и под оградата “, сподели още водачът на Българска социалистическа партия.

Тя добави, че поради дейностите на Йончева народен представител е споделил, че „ Елена обикаля като лисица в клетка “.

„ Сега преди два дни, осведомявам Народното посланичество и българските жители, депутатът Елена Йончева, проверяващият публицист, беше спряна и й беше неразрешен достъп до свободна територия на българската страна от „ Гранична полиция “, посочи Нинова.

Тя разясни, че визитата на Йончева на границата е несъмнено все едно ще издаде секрети за националната сигурност .

Според нея, в случай че се промени Законът за класифицираната информация, това към този момент ще бъде закононарушение и то против националната сигурност. Нинова попита кое е опасност за националната сигурност - корупцията или свободата.

„ Досега цензурата се показваше в закани, че ще бъдете освободени от столовете, че ще минат през вас, по този начин, както могат “, разяснява още председателката на социалистите.

Тя напомни, че са наричани мракобесници, а други депутати (от Движение за права и свободи - б.р.) - хлебарки, които ще бъдат смачкани. По думите й тази експанзия и ненавист ескалира до това ръководещите да забранят свободата на хората да питат и да желаят истината.

„ Ако позволим това да се случи, уважаеми българи, това е отвод от най-високо и най-силното ни човешко право - да бъдем свободни хора. Това е посягане към свободното слово, към публицистиката и е еманация на всичко, което се случи през последните месеци “, съобщи още Корнелия Нинова.

Няма да проверяват Йончева за оповестяване на държавна загадка
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР