Тя изрази увереност, че ако кабинетът падне и ИТН получи

...
Тя изрази увереност, че ако кабинетът падне и ИТН получи
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Ако кабинетът падне и ИТН получи мандат, може да се договори с с останалите партии за ново управление

Тя изрази убеденост, че в случай че кабинетът падне и Има Такъв Народ получи мандат, може да се контракти с с останалите партии за ново ръководство.

Напускането на " ИТН " на ръководеща коалиция значи, че ножът към този момент е опрял до кокала и че повече не може да се търпи.

Това сподели в ефира на Българска национална телевизия икономистът Мика Зайкова и доайен от групата на " ИТН " в 45-ото и 46-ото Народно заседание във връзка напускането на хората на Слави Трифонов на ръководещата коалиция.

Премиерът няма от кое място да вземе хора. Ако вземе тези 13 от " Възраждане " ще си обезпечи хора, само че Костадинов му е сложил 5 условия, измежду които е да се откаже от еврото. От ГЕРБ няма по какъв начин да стане, нито от Движение за права и свободи, с които се е хванал гуша за шия. Единствените са ИТН, само че не се прави по този начин. Сядаш и казваш на един човешки разговор - сбърках, сподели тя пред Българска национална телевизия за това, което се разбра в петък, че министър председателят Кирил Петков е желал поддръжка за болшинството от обособени депутати от ИТН след напускането им.

Не мога да кажа, че решението им е неточност. Такова желание имаха и Демократична България, и Българска социалистическа партия. Тук са партии с друг темперамент, само че всеки един от тях беше подготвен да прекрачи алената линия, безапелационна бе тя. Зайкова също допусна, че в случай че мандат се предложи на ИТН, те биха могли да се договорят с останалите партии за ново ръководство.

Има едно възпиране от приемането на бюджета. В никакъв случай не става въпрос за това, че някой не желае да усили пенсиите или да даде на родителите, сподели тя.

С гръм и тропот министър председателят разгласи 13% понижение на газа. Колко ще коства - близо 142 лева Миналата година по това време обаче газът струваше 33 лева Увеличението е над 400%, уточни Зайкова.

Има две ограничения, които са чудесни - повдигането на прага за регистрация по Данък добавена стойност, което ще облекчи бизнеса, а другото е намаляването на данъчната основа за хората с деца, сподели тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР