Тя, израснала в зона Б-5, изрази солидарност с живеещите в

...
Тя, израснала в зона Б-5, изрази солидарност с живеещите в
Коментари Харесай

Граждански бунт: Протест срещу безразборното застрояване на София

Тя, израснала в зона Б-5, изрази взаимност с живеещите в региона, както и с хората от " Княжево ", които желаят да защитят туристическа пътека, водеща към парк " Витоша ". Според нея е неприемливо целият град да стачкува, до момента в който кметът и Общинският съвет се пробват да защитят остарели планове.

Протестиращите упорстват общинските съветници да одобряват план за прекъсване на строителството по ул. " Опълченска " и преразглеждане на плана. Стаевска означи, че желаят ремонт, който да не визира зелените площи, а нелегално изсечените дървета да бъдат възобновени благодарение на самите жители.

 

Жители на блок 18 в зона Б-5 също подадоха тъжба против градеж, който е прекомерно покрай техните домове. Ангелина Лабрева, една от вносителките на жалбата, съобщи, че градежът е на девет-десет метра от прозорците им и се прави върху заблатен терен, който е провокирал проблеми с основите на блока. Мария Маринова, също от блока, показа, че тротоарите са напукани, а входовете към постройката са пропаднали. Тя изясни, че казусът съществува от 2012 година, когато парцелът е бил продаден, и прикани политиците да трансформират законите, с цел да защитят правата на жителите.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР