Тя има за цел да подготви Сглобката между ПП-ДБ и

...
Тя има за цел да подготви Сглобката между ПП-ДБ и
Коментари Харесай

БСП за България няма да участва в срещата, организирана от Вили Лилков и Карлос Контрера в Столична община

Тя има за цел да приготви Сглобката сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в Столична община, декларират в публична позиция съветниците от групата на социалистите в СОС

Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " няма да има представители в срещата, проведена от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера в Столична община на 28-ми декември, четвъртък. В публична позиция общинските съветници от групата на социалистите в СОС декларират, че тази среща има за цел да приготви Сглобката сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в Столична община.

" През последните четиридесет дни групата на МК " Българска социалистическа партия за България ", единствена в СОС, сподели отговорност и разсъдък като взе участие в договарянията, инициирани от първата политическа мощ ПП-ДБ-СС, градивно, професионално и с съответни решения за бъдещето на града ни, написа в позицията на общинските съветници от групата на социалистите. - На двете срещи в детайли аргументирахме предложенията си по значимите политики и откроихме главните цели за работата на СОС, за част от които внесохме и отчетите си. От първия ден декларирахме, че разсъдъкът и диалогичността би трябвало да са водещи в политически комплицирано конфигурирания общински съвет. Трябват работещи решения, които да се осъществят от устойчиво болшинство, образувано на основата на общи правила и политики, в полза на жителите на София, само че и при вземане предвид с " алените линии ", които гласоподавателите са сложили на всяка от политическите обединения ".

В позицията си съветниците от групата на МК " Българска социалистическа партия за България " означават, че, за жалост, тези срещи не са дали упования резултат. " А твърдо декларираната ни позиция за опазване на културно-историческото завещание беше жестоко погазена от ръководещите страната, чието посланичество е най-многобройно и в Столична община, пишат те. - Всички ние носим политическа отговорност пред гласоподавателите си за осъществяване на обещанията в предизборните си стратегии. Управлението не може да бъде индулгенция за погазването им. Затова ние прекратихме договарянията с ПП-ДБ-СС след противозаконното и варварско заличаване на Паметника на Съветската войска. За нас е ясно, а и за множеството софиянци, че водещо през последните седмици беше не желанието за превъзмогване на рецесията в СОС, не благосъстоянието на града, а втвърдяването на Сглобката и преместването й в ръководството на София. Двете най-големи групи - на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС - явно приготвят възпроизвеждането на некоалицията в Столична община ".

Общинските съветници от групата на социалистите в СОС считат, че проведената от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера среща на 28 декември 2023 година, четвъртък, цели тъкмо това. " А ние ще продължим да работим градивно, рационално и отговорно за града и за хората в него ", безапелационни са те в позицията си.

Ето и цялата позиция на общинските съветници от групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България:

ПОЗИЦИЯ

на групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " в СОС

ОТНОСНО: Отправената покана до показаните в СОС политически обединения от страна на общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера.

През последните четиридесет дни групата на МК " Българска социалистическа партия за България ", единствена в СОС, сподели отговорност и разсъдък като взе участие в договарянията, инициирани от първата политическа мощ ПП-ДБ-СС, градивно, професионално и с съответни решения за бъдещето на града ни. На двете срещи в детайли аргументирахме предложенията си по значимите политики и откроихме главните цели за работата на СОС, за част от които внесохме и отчетите си. От първия ден декларирахме, че разсъдъкът и диалогичността би трябвало да са водещи в политически комплицирано конфигурирания общински съвет. Трябват работещи решения, които да се осъществят от устойчиво болшинство, образувано на основата на общи правила и политики, в полза на жителите на София, само че и при вземане предвид с " алените линии ", които гласоподавателите са сложили на всяка от политическите обединения.

За страдание, срещите не дадоха упования резултат, а декларираната ни позиция за опазване на културно-историческото завещание беше жестоко погазена от ръководещите страната, чието посланичество е най-многобройно в Столична община.

Всички ние носим политическа отговорност пред гласоподавателите си за осъществяване на обещанията в предизборните си стратегии. Управлението не може да бъде индулгенция за погазването им. Затова ние прекратихме договарянията с ПП-ДБ-СС след противозаконното и варварско заличаване на Паметника на Съветската войска. За нас е ясно, а и за множеството софиянци, че водещо през последните седмици беше не желанието за превъзмогване на рецесията в СОС, не благосъстоянието на града, а втвърдяването на Сглобката и преместването й в ръководството на София.

Двете най-големи групи - на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС - явно приготвят възпроизвеждането на некоалицията в Столична община. В този смисъл считаме, че проведената от общинските съветници Вили Лилков и Карлос Контрера среща на 28 декември 2023 година, четвъртък, цели тъкмо това - да сложи началото на бъдеща Сглобка сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС в Столична община.

По тази причина групата на МК " Българска социалистическа партия за България " няма да изпрати представители на тази среща.

Ние, от МК " Българска социалистическа партия за България ", ще продължим да работим градивно, рационално и отговорно за града и за хората.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР