Тя има един от най-топлите и дълбоки гласове в света.

...
Тя има един от най-топлите и дълбоки гласове в света.
Коментари Харесай

Музиката й влиза в сърцата на хората, превръща се в любов и остава там завинаги – неповторимата Лара Фабиан

Тя има един от най-топлите и дълбоки гласове в света. Тя е красива, откровена и топла. Лара Фабиан посети България за следващ път в границите на международното си турне " Камуфлаж ". Минути след концерта й във вторник, с нея се срещна Александра Кръстева. Един диалог, в който основната дума е... обич!

Да влезеш в душата на хората, да се настаниш комфортно и да докоснеш с музика най-скритите й кътчета. Това може да направи единствено Лара Фабиан.

– Аз съм ваш същински почитател. Една от аргументите е, че имам чувството, че " пеете " с очи. Как пазите този пламък в погледа си?

– Заради насладата да виждам очите на хората всяка вечер. Заради метода, по който желая да се свържа с публиката си и да й предам страстта си, да й предам нещо откровено. Всичко е поради връзката, която имам с публиката си. Тя е извънредно значима за мен. Оценявам и разбирам какъв брой е значимо да имаш аудитория, която те следва към този момент 30 години. Когато погледна обратно си споделям " О, 30 години! ".

Историята стартира през януари 1970 година. В фамилията на белгиец и сицилианка се ражда Лара. Момичето, което на 5 ще каже на татко си, че желае да стане певица. На 10 ще стартира да написа музика. На 17 ще издаде първия си албум, а няколко десетилетия по-късно, концертите й ще препълват залите в целия свят.

- Какво дете беше Лара?

– Бях слънчице. Бях щастливо дете. Изключително обичана от родителите ми. Дори не можете да си визиите. Бях късметлийка. Нямахме доста, само че Боже Господи – имахме обич. Роднини, музика, песни…И в случай че някой имаше проблем, ние бяхме там, до него. Много мощно обвързвано семейство сме. Разбира се, аз пораснах и напуснах дома си на 18, бях дребна, само че отпътувах за Канада. И станах всичко това, което изобщо бих могла да бъда. Точно тогава се трансфорах в канадка и към момента съм. Светът, който ми даде първия ми триумф, беше Квебек.

– Големият ви пробив е Евровизия през 1988 година. Какво бихте споделили през днешния ден на 18-годишната тогава Лара?

– Бих й споделила " Дръж се, Лара! Ще бъде дълго странствуване. Трябва да бъдеш мощна, стегната, да се научиш да обичаш парадоксите и да вървиш с тях. " И също " Бъди вярна на себе си, не се променяй, бъди почтена и остани обвързвана с тази почтеност ". Това бих й споделила. Канада беше страната, която за първи път ме прегърна като актьор. Но детството ми беше тази основа, с цел да съумея да продължа напред в пътешествието си.

Две години преди пробива на Лара Фабиан на състезанието Евровизия, един италиански текстописец написа песента " Карузо ". Десетки реализатори изпяват шлагера, само че една от версиите на песента допира сърцата на хиляди.

--> – Една от най-обичаните ваши песни е " Карузо ". Вярвахте ли, че тъкмо тя ще стане толкоз известна?

– Карузо е основана през 80-те. Всички мислят, че това е песен, само че това е поп ария. И доста хора пеят тази ария. По някаква причина моята версия на песента в действителност се хареса на публиката. Честно казано, не съм вярвала, че тъкмо тази ария ще стане такава значима част от живота ми. Като стихия! Но моята персонална връзка с тази ария е майка ми. Начинът, по който тя я пееше. Чувствата, които тя влагаше, толкоз надълбоко влизаше в песента… Когато изразяваш нещо, което идва от корените ти, то наложително се отразява на публиката и получаваш тази реакция.



" Malade "

Какво се крие в сърцето на Лара Фабиан?

– Какво се крие в сърцето ми ли? Може би е това, което не считам за вярно да споделя. Не можеш да кажеш всичко. Дори в случай че ти се е случило нещо извънредно и е мъчно да продължиш напред, би трябвало да вземеш музиката, да я използваш и да оставиш този сложен миг вътре в музиката. Понякога става, довечера не се случи по този начин. Тази вечер по някаква причина, по време на осъществяването ми на песента " Malade " , нещо се случи с мен. Такова нещо в никакъв случай не се е случвало. През последните 25 години, откогато пея тази ария, това беше първият път, в който безусловно се разтопих на сцената. Защото съм човек! И тъй като от време на време, даже когато искаш да скриеш нещо, което би трябвало да бъде прикрито, музиката желае да го извади. И от време на време губиш надзор. Та – това, което е прикрито в мен е това, от което желая да предпазя хората. Не считам, че актьорът би трябвало да прелива или претрупва. Трябва да останеш грациозен.



Често виждате сълзи в очите на публиката си. Как ви кара да се чувствате това?

– Докосната. Свързана. Тази вечер хората видяха сълзи и в моите очи. Тази почтена и същинска връзка е може би най-дълбокото чувство, което един актьор може да преживее. Когато видя тези сълзи в очите на хората, някои от тях са толкоз допрени от това, което се случва, тогава се усещам благословена. Изключително признателна съм.

" Je T'aime "

Има един миг от кариерата на Лара Фабиан, който не може да остави никого апатичен. През 2001 година по време на концерт в Париж, изненадващо за нея няколко хиляди души стартират да пеят в един глас песента й „ Je t'aime”.

– Какво беше в душата ви на този концерт?

– Това беше един от тези моменти, в които песента е по-голяма от мен. Емоцията е по-голяма от мен, по-голяма от това, което съм способна да управлявам. Аз изчаках малко преди да стартира песента… публиката ме познава доста добре, усеща ме и знаеше, че нещо не е наред. И с цел да ми оказват помощ, те започнаха да пеят песента сами – за мен. Никога няма да не помни този миг. Това е един от най-удивителните моменти в кариерата ми и в живота ми като човешко създание.



Лара Фабиан е най-известният белгийски реализатор в света. Вокалният й диапазон е над 3 октави. Пее на 10 езика.

– Кой е езикът, на който една любовна ария звучи най-добре?

– О, това е сложен въпрос. Любовта е език. Не можеш да имаш желания, когато приказваш за обич. Трябва да се адаптираш към звучността на всеки език. Да развиеш настроението. Зависи от това по какъв начин се усещам. Тази вечер френският беше задоволителен.

– " Любов " ли е най-важната дума в живота ви?

– За мен любовта не е дума, а деяние. Любовта е нещо, което правиш всеки ден. Така че, да – това е най-важното нещо, което върша всеки ден. Обичам брачна половинка си, детето си, музиката си, публиката си. Аз обичам самото деяние, наречено обич, тъй като това ме прави персона.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР